Főoldal > Őszentsége a Dalai Láma Újévi jókívánságai 2021-re

Őszentsége a Dalai Láma Újévi jókívánságai 2021-re

Szeretném kifejezni Újévi jókívánságaimat! Azt hiszem megragadom ezt a lehetőséget arra is, hogy Boldog Újévet kívánjak a Tibetben élő tibetieknek!
    Hiszem, hogy nem érdekes milyenek a fizikai körülmények, lelkileg boldoggá fog tenni titeket a Dalai Láma üdvözlete.
    Mindazonáltal fontos dolog elgondolkodni, felidézni a múlt évet, hogy helyesen használtad-e ki az idődet. Ez azt jelenti, hogy idézd fel, hogy segítettél másokon, szolgáltál másokat, vagy legalább nem ártottál nekik.
    Így kell vezetni egy értelmes életet. Ha csak önzőn magadra gondolsz és kihasználsz más embereket, akkor nem éled megfelelően az életed. De ha értelmes életet akarsz élni, az Újév egy nagyon is jó alkalom arra, hogy belevágj. Erre gondolj: „A múlt már elmúlt. A mai naptól, ebben az új évben, noha testileg ugyanaz vagyok, ugyanaz a nevem is, de életemet sokkal együttérzőbb, sokkal értelmesebb módon fogom élni.”

    Ezzel akarom Újévi jókívánságaimat kifejezni számotokra.
    Mindeközben, mivel itt az Újév, lehet, hogy bulit tartotok és isztok, és egy ideig talán jól is érzitek magatokat. De ha túl sokat isztok és mondjuk verekedésbe keveredtek, az Újév már el is lesz rontva. Szóval jobb lenne sokkal békésebb és szelídebb módon ünnepelni az Újévet. És ily módon nem csak az Újév napját, hanem az egész évet.

A Dalai Láma hivatalos honlapja

video

 

Kapcsolódó