Főoldal > Sri Ramakrisna Evangéliuma – Interjú Malik Tóth Istvánnal és Veszprémi Krisztinával

Sri Ramakrisna Evangéliuma – Interjú Malik Tóth Istvánnal és Veszprémi Krisztinával

Sri Ramakrisna Evangéliuma – beszélgetés a Filosz könyvkiadó gondozásában megjelent kötetről a fordítókkal.

Malik Tóth István és Veszprémi Krisztina számos spirituális könyv fordítója az életben egy párt alkotnak. Lektorálások, szöveggondozások, szerkesztések, hinduizmus, buddhizmus, kereszténység, jóga és egyéb spirituális témakörben,- Ken Wilbertől Adyasantiig, Papajitől Maharsiig, Krisnamurtitól Iyengarig – az elmúlt 30 évben ezen témakörök legjelentősebb tanítónak interpretálása fűződik nevükhöz.

„…eléggé hasonlít arra az időszakra, amiben most élünk, annyiban, hogy a szkepszis és a materializmus nagyon erősen elharapózott Indiában, nem kis mértékben a nyugati oktatási rendszer következményeként. Ez egy picit párhuzamba állítható a fogyasztói társadalommal, ahol nem a spirituális igazságokra helyeződik a hangsúly. Nagyon érdekes ebből a szempontból is, hogy Indiában megjelenik egy olyan figura, aki egy egészen adekvát választ ad erre a kérdésre. Most is figyelem azt, hogy vajon India erre a mostani fogyasztói létre tud-e egy hasonló típusú választ adni egy tanító formájában. …a gyarmatosítás, a nemzeti öntudatra ébredés, az oktatási rendszer, az értelmiségnek az elfordulása a hagyományos értékektől, tehát egy csomó olyan dologról lehetne beszélni, ami nagyon érdekes szellemtörténetileg, történetileg. …India mindig tud olyan figurákat felmutatni, akik nagyon evidensen képviselik azt, hogy az anyagnál a szellem magasabb rendű.”

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

 

 

Kapcsolódó

Hírek

Küldd el jókívánságaidat a Dalai Lámának!

Tegnap, július 6-án volt Őszentsége, a Dalai Láma 89. születésnapja. Ebből az alkalomból egy videóüzenetben üdvözölte a Tibetben, valamint a száműzetésben élő tibetieket éppúgy, mint