Főoldal > Szelídítésünk színhelye – Hároméves elvonulásom naplójából

Szelídítésünk színhelye – Hároméves elvonulásom naplójából

Ez a könyv betekintés egy spirituális elvonulás kulisszái mögé. A tibeti buddhista hagyományban a hároméves kurzus amolyan lámaképző. Az elvonulók tanításokat kapnak, meditációs gyakorlatokat sajátítanak el, ezeket a technikákat kitartóan gyakorolják, amikor pedig letelik a képzésük, felhatalmazást kapnak arra, hogy ők is tanítsanak. Ázsiában rendszerint szerzetesek mennek ilyen hosszú elvonulásra, akik jól ismerik az ezzel járó lemondást is. A nyugati ember számára viszont szenvedés lehet bármiféle „nélkülözés”, és általában a változás, legyen az fizikai vagy mentális. Ám éppen ez a relatív szenvedés – ami nem más, mint a komfortzónából való kilépés – adja meg annak lehetőségét, hogy a gyakorló önmagát valóban megismerje, s abszolút szinten meghaladja magát a szenvedést.

Erre vállalkozott a szerző is. A körülmények ellenére igencsak fordulatos eseményekről, a belső tapasztalatokról és a mestere tanításairól pedig „résztvevő megfigyelőként” naplót vezetett, amelyet most meglepő őszinteséggel tár a nagyközönség elé.

Könyvbemutatók: Miskolcon november 21., kedd, 17 óra.
II. Rákóczy Ferenc Megyei könyvtár,
Budapesten november 26., csütörtök,17 óra – Örkény Könyvesbolt

 

A könyvről Fodor Tamás, az X Rádió munkatársa beszélgetett Misztika című műsorában. Fodor Tamás és Dusza Erika szanghatársak, beszélgetésük az X Rádió jóvoltából hamarosan hallható lesz a BuddhaFM-en is.

A könyv megrendelhető itt és itt!

 

Kapcsolódó