Főoldal > “Szokatlan ügymenet” Beszámoló egy kolostorból elzártság idején

“Szokatlan ügymenet” Beszámoló egy kolostorból elzártság idején

Ácsán Dhammanandó üzenete a London melletti Amaravati Buddhista Kolostorból érkezett az őt rendszeresen vendégül látó Tan Szigete Közösség tagjainak.

 

„Amaravati zárva van, március 24. óta, amióta a  brit kormány elrendelte, hogy az Egyesült Királyság összes templomát bezárják. Ez a rendelet itt mintegy 60 embert érintett: szerzeteseket, apácákat, tanítványokat, anagarikákat,  benntlakó szakmunkásokat, az elvonulási központ vezetőit, valamint a téli elvonuló csoport egy részét. …
…Április elején megjelentek a kék harangvirágok az Amaravati erdőben, közvetlenül a kolostorhoz vezető ösvénnyel szemben. Van valami nagyon különleges ebben a kékben, ami a harangvirágok kékje. Kék persze, de van benne egy kevés lila és bíbor is. Egyre több lesz belőlük, gyakran csomókban nönek, és teljesen nyilvánvaló, hogy hozzájuk még nem érkezett meg a távolságtartás üzenete. Hihetetlenül egyenesre és magasra nőve dús, sötétkék szőnyeget alkotnak az erdő túloldalán. Csak néhány hétre ugyan, de ez egy nagyon mély és nyugodt szépséget kölcsönöz ennek az amúgy hétköznapi erdőnek. Aztán a kék harangvirágok elkezdenek hervadni. Úgy tűnik számomra, hogy a természet azt mondja: „Nos, ha ez az utolsó tavaszod, akkor mielőtt menned kell, legalább egy keveset láss meg abból amire képes vagyok.”

 

Az adás időpontja: …hamarosan

 
Fordította: Bende Zsuzsanna

Elmondja: Kövesdi László

 

 

Kapcsolódó