Főoldal > Tanítóbeszédek a Dharma Seeden – ajánló

Tanítóbeszédek a Dharma Seeden – ajánló

    Tanítások, dharmabeszédek és vezetett meditácók hanganyagának elképesztően gazdag tárháza a Dharma Seed. A weboldalt a nyugati belátásmeditációs hagyomány, a vipasszaná mozgalom olyan központjai hozták létre, mint az Insight Meditation Society (IMS), a Spirit Rock Meditation Center, a Gaia House és a New York Insight. Céljuk, hogy segítséget nyújtsanak vipasszaná oktatóknak épp úgy, mint a gyakorlóknak, közösségeknek.
    A hanganyagokat 1983-ban kezdte gyűjteni Bill Hamilton az IMS egyik segítője, akkor még kazettára. Az azóta hatalmas méretűre duzzadt archívum a kétszázat is meghaladó szerzetes és világi tanító több mint 25 ezer (!) beszédét gyűjtötte össze, és gyűjti folyamatosan.  A szerzetesi oldalról olyan nevekkel találkozhatunk, mint Ácsán Cshá, Ácsán Szumédhó, Bhikkhu Bódhi, Thánisszaró Bhikkhu, Ácsán Amaró, a világi tanítók közül többek között Jack Kornfield és Joseph Goldstein beszédeit hallgathatjuk meg.
    A mobiltelefonos hozzáférést Androidra és iPhone-ra is letölthető alkalmazás segíti.
    Ebbe a gyűjteménybe került Ácsán Szucsittó augusztus 16-i, korábban általunk is beharangozott, a Csittavivéka kolostorból közvetített dharmabeszéde is . Az elképesztő mennyiségre példa, hogy csak maga Ácsán Szucsittó eddig 1753 beszéddel képviselteti magát a hangtárban. A hatalmas méretű archívum azonban jól kezelhető, tanítók és témák szerint is csoportosítva vannak a beszédek, valamint egy kifejezetten jó és könnyen kezelhető kereső segíti az eligazodást.
    A beszédek angol nyelvűek vagy angol nyelvre tolmácsoltak.
    Kellemes böngészést, jó hallgatást kívánunk!

Kapcsolódó