Főoldal > Te akartad tudni! Csong An Szunimmal, az Eredeti Fény Zen Közösség apátjával

Te akartad tudni! Csong An Szunimmal, az Eredeti Fény Zen Közösség apátjával

Te akartad tudni! – című sorozatunkban most Csong An Szunim zen tanítótól, az Eredeti Fény Zen Közösség apátjától kérdezhettek. Csong An Szunim nevét, melynek jelentése „tiszta szem”, koreai mesterétől Szung Szán zen mestertől kapta. 30 éve foglalkozik a zennel. Tőle a következő témákban kérdezhettek: Miben segíthet a meditáció a mai embernek? A tudat világosságának társadalmi hasznossága. Intuíció és annak fejlesztése. A dogmák természete, azok meghaladása. Az üresség természete versus létszomj. Az etikus élet, mint fundamentum.

 

Te akartad tudni!  című sorozatunk keretén belül a legnagyobb tudású tanítóink válaszolnak a legalapvetőbb, legégetőbb, legbonyolultabb, legkomolyabb, legköltőibb, legszebb, legfájdalmasabb, vagy egyszerűen a legutolsó kérdésetekre, ami maradt. 

Május 12-ig itt a posztban (csak az eredeti posztot tudjuk követni, megosztásokhoz írt kérdéseket nem), vagy a radio@buddhafm.hu címre írva tehetitek fel kérdéseiteket. Az adást, amiben a válaszok elhangzanak május 20-án, hétfőn reggel 7:00 órakor hallgathatjátok meg először. Ismétlések: …hamarosan

 

A legjobb kérdések gazdái között jegyeket sorsolunk ki a BuddhaFM rádió 5. születésnapi partijára, ami az A38 Hajón lesz szeptember 22-én. A nyertesek nevét az adás során Csong An Szunim húzza ki egy kalapból.

Kapcsolódó