Főoldal > Útmutatás Lázár Ervin Üldögélőtől globális szellemi özönvíz esetére

Útmutatás Lázár Ervin Üldögélőtől globális szellemi özönvíz esetére

Hogyan lett Járkálóból, a Viharsarokban reinkarnálódott karaktergubancból Üldögélő, koppenhágai fordító és dzogcsen gyakorló? Lázár Ervin Üldögélővel Varjasi Géza beszélget.

„- Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy van egy népfőiskolás csoport egy hétig bentlakásos intézményben, és a végén van egy beavatás sorozat, amiben egymást beavatják a leglényegesebb benső ügyeikbe.
– Miért fontos ez?
– Ebből élünk, ez az életünk, folyamatosan, egymást próbáljuk olyan helyzetbe hozni, hogy fel tudja fogni, hogy nekünk mi a fontos és miért. Na ezt kihegyeztük. Színpadi eszközökkel, de egy nagyon mélyremenő beavatás volt, hol a beavató valakit beavatott, de közben felhasználta az összes többi embert, aki ott volt. Mindenki csinált egy rítust, hogy úgy mondjam. Elég ravasz módon csináltuk, mert nem volt szabad kimondani pont azt a néhány mondatot, ami a legfontosabb, annak ki kellett derülnie. 99%-ban mindenki el tudta mondani, hogy mi volt a másiknak a három tőmondata. Nagyon érdekes volt és nagyon szenvedélyes módon zajlott némelyik, volt nagy sírás-rívás, hatalmas kacagások. Mindenféleképpen egy átmosó, kinyitó valami volt. Egy dolog hiányzott, ezt tovább kellett volna csinálni egy második lépcsőn – ami a beavatás, ahogyan Hamvas leírja – a világ egészét helyreállítani önmagunkban, másokban amennyire lehet.”

Az adás időpontja: 2021-02-22 hétfő 07:24; kedd 10:24; szerda 13:24; csütörtök 16:24; péntek 20:24; szombat 07:24; vasárnap 20:24

Kapcsolódó cikkek:

Beavatásos népfőiskola „Túlélési kurzus globális szellemi özönvíz esetére”

Megváltás?!
Álom mandalák
Szellemi túlélési kurzus globális szellemi özönvíz esetére

BLOG

 


 

Kapcsolódó