Főoldal > Városi Ászanák sorozat – Interjú Stráhl Kati jógaoktató, jógaterapeutával

Városi Ászanák sorozat – Interjú Stráhl Kati jógaoktató, jógaterapeutával

“Selye János, magyar származású kutató stresszelmélete óta köztudomású, hogy a stressz az élet természetes velejárója, és nem maga a stressz okozza a bajt, hanem a stresszre adott reakció. A külső körülmények (munka, társadalom, család, anyagi gondok, tömegkommunikáció stb) átlagosan a stressznek csupán 10%-át okozzák, az esetek 90%-ban olyan belső okokra vezethető vissza a stressz, mint a tudattalanban elraktározódott élmények, információk, traumák, rossz beidegződések, emocionális blokkok. “

„Az új évezred hajnalán ismertem meg a jógát. Akkoriban csak a fizikai karbantartás miatt ászanáztam. 2017-ben elkezdtem egyéni ájurvédikus jógaterápiára járni, ami beszippantott a jóga világába és annak mélyebb rejtelmeibe. A budapesti Asram Jógaközpontban szereztem meg a nemzetközi jógaoktatói „Yoga Alliance RYS200″ minősítést, Gerinc és Női jóga alapelvekkel kiegészítve. 2019 tavasza óta járok a Himalájai Jóga Tradíció bő két éven tartó Női Jógaterapeuta képzésére.
Részt vettem számos jógaterápiás szakmai konferencián és elvégeztem több olyan kurzust (pl. Angol jóga szaknyelv, Ájurvéda alapismeretek), melyek folyamatosan segítenek mélyíteni a gyakorlásomat. Végtelenül hálás vagyok ennek az életigenlő tudáshalmaznak és azoknak, akik ezt átadják nekem. Bűnnek érezném nem tovább terjeszteni, ezért remélem, a foglalkozásokon sikerül hozzájárulnom, hogy Te is könnyedén tedd azt, ami az életedet szolgálja, a jógamatracon innen és túl.”
Stráhl Kati jógaoktató, jógaterapeuta

FinOm Yoga – Nice & Easy – Skati Yoga facebook oldal
Mantra Jóga honlap

Riporter: Bende Zsuzsanna (2022)

Az adás és az ismétlések időpontja:
2022. szeptember 5., hétfő 08:55
2022. szeptember 6., kedd 11:55
2022. szeptember 7., szerda 14:55
2022. szeptember 8., csütörtök 17:55
2022. szeptember 9., péntek 21:55
2022. szeptember 10., szombat 08:55
2022. szeptember 11., vasárnap 21:55

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó