Főoldal > Weiner Sennyey Tibor: Diogenész

Weiner Sennyey Tibor: Diogenész

„Hiszen, Diogenész, a bölcs, sem született bölcsnek. A bölcsességet ugyanis, nem úgy adják, mint a karokat, a lábakat, a fejet, vagy a testet. A bölcsesség olyan, mint egy új testrész, amit neked magadnak kell magadra szülnöd. És igen, ha bölcs leszel, akkor torz leszel a többi „normálishoz” képest, mintha lenne még egy kezed, vagy lábad, vagy fejed, vagy egy másik tested lenne, ami mindig máshol is jelen van.
 
És az a máshol, az most van.
Itt és most.
Most és itt.
Ezért torz, ezért kellemetlen és zavaró, minden bölcs, ezért gyűlölnek itt engem, na meg a tenger miatt.
Miattad, ó, tenger.”
– írja Weiner Sennyey Tibor harmadik drámájában, amelynek most október elsején, szombaton este nyolckor lesz a 16-dik, sorsdöntő, lehet, hogy utolsó előadása a budapesti Patyolatban.
Az európai és a keleti filozófiával áthatott darab Szinópéi Diogenész életét mutatja be, úgy, hogy kissé magunkra és saját korunkra is ismerhetünk benne.
A 60 perces monodrámát rendezte és előadja Formanek Csaba.
A dráma Soltis Lajos-díjat a legjobb előadásért, „A legemberesebb előadás” díját, Színészi-díjat, Díjat az új kortárs dráma megírásáért és ARANY minősítést is szerzett három különböző színházi fesztiválon 2016 nyarán.
 

Részletek és jegyfoglalás a Facebookon https://www.facebook.com/events/286653511720813/ és a Dróton http://drot.eu/content/diogenesz-patyolatban-sorsdonto-eloadas-2016-oktober-1-en

Kapcsolódó