Főoldal > A Dalai Láma egészségügyi kezelésre az Egyesült Államokba utazik

A Dalai Láma egészségügyi kezelésre az Egyesült Államokba utazik

Őszentsége a Dalai Láma, tibeti szellemi vezető a tervek szerint az Egyesült Államokba utazik orvosi kezelésre – áll a hivatala közleményében

A hivatalos közlemény szerint június 20-tól további tájékoztatásig nem köt le programot Őszentsége.

Az X-en (korábban Twitter) megjelent bejegyzés szerint:

“Frissítés Őszentsége a Dalai Láma programjainak menetrendjéhez: Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy június 20-tól további értesítésig semmilyen elfoglaltságot nem terveznek (Őszentségének), beleértve a személyes audienciákat is. Őszentsége a Dalai Láma a tervek szerint az Egyesült Államokba utazik a térdével kapcsolatos orvosi kezelésre. Dharamszalába való visszaérkezése után a programjai a szokásoknak megfelelően fognak folytatódni. Köszönjük a szíves megértésüket.”

Őszentsége, a szokásos menetrend szerint, meglehetősen elfoglalt, sokat utazik, sok programon vesz részt, számos előadást is tart. 

Az idén 88 éves tibeti vezetőnek áprilisban mutatták be a kapilavasztui szent Buddha ereklyéket. A kapilavaszuti  ereklyék óriási történelmi és szellemi  jelentőséggel bírnak, összekötik a híveket Sákjamuni Buddhával. Az ereklyék egy sri lanka-i templomban, a Rádzsa Guru Szubhúti Vaszkaduva Mahá Vihárájá-ban vannak elhelyezve.

Februárban a Dalai Láma a csötrül Dücsen alkalmából rövid általános tanítást adott a Dzsátakákból, a Buddha korábbi születéseiről szóló tanulságos mesékből. Az előadást a dharamszalai fő tibeti templomban, a  Cuglagkhang-ban több mint háromezres, szerzeteseket, szerzetesnőket és a világ minden tájáról érkezett vendégeket magában foglaló közönség előtt adta.  

Őszentsége korábban is kénytelen volt egészségügyi szünetet tartani. Tavaly októberben makacs influenza megbetegedése miatt tanácsolták el az utazástól. Felépülését követően azonban újra munkába lendült, januárban például Bódhgájába, a buddhisták talán legszentebb zarándokhelyére látogatott Kelet-Indiába. 

A hivatalos közlemények nem említették, hogy a Dalai Láma az Egyesült Államokbéli kezelését követően mikor tér majd vissza Indiába, dharamszalai rezidenciájára.

(A kiemelt képen Őszentsége egy idős embert áld meg útban a rezidenciája felé, június 3-án. A kép forrása Őszentsége hivatalos honlapja, fotó: Tenzin Csödzsor)

 

Forrás – ANI News

Investing

X/Dalai Lama

A Dalai Láma hivatalos oldala

 

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

 

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó