Főoldal > A Dalai Láma is fogadta az Európai Parlament volt elnökét

A Dalai Láma is fogadta az Európai Parlament volt elnökét

November 20-án Dharamszalában tett látogatást Dr. Hans-Gert Pottering, az európai Parlament volt elnöke. Itt találkozott a Száműzetésben Élő Tibeti Parlament elnökével és alelnökével, több közös érdeklődésre igényt tartó téma megvitatásával. A legfontosabb ezek közül a Tibet területén élők emberi és a kultúrájukhoz való jogainak védelme, illetve a világ figyelmények felhívása ezek csorbulására.

Ezen a napon azonban Dr. Pottering úr nem csak a Parlamentben, hanem Őszentségénél, a Dalai Lámánál is látogatást tett. Az Európai Parlament volt elnöke és Őszentsége a XIV. Dalai Láma régóta tartó, jó barátságot ápolnak. Dr. Hans-Gert Pottering elnöksége idején meghívta őszentségét az Európai Parlamentbe. Ebben az időszakban szorgalmazta az európai unió országainál a pekingi olimpia bojkottját. 

Dr. Hans-Gert Pottering és a Dalai Láma mostani találkozójáról egy videót is közzétettek:

 

Forrás – Facebook/TheCentral Tibetan Administration

Twitter/Tibet.Net

YouTube/RFATibetan

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó