Főoldal > A Dalai Láma: “Köszönöm a jókívánságokat!”

A Dalai Láma: “Köszönöm a jókívánságokat!”

Őszentsége a Dalai Láma július 6-án ünnepelte 87. születésnapját. Ez alkalomból a világ minden részéről üdvözölték Őszentségét, sok helyen hosszú élet imaszertartásokat is tartottak. Magyarországon többek között egy fesztivállal ünnepeltek a buddhisták Taron, a Buddha Parkban. Természetesen a Buddha FM rádió is köszöntötte a Dalai Lámát.

Őszentsége hivatalos honlapján köszönte meg a jókívánságokat. Ezt osztjuk most meg:

“Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindannyiótoknak a 87. születésnapom alkalmából küldött szívélyes üdvözletekért. Nagyon nagyra értékelem a jókívánságaitokat, és elismerésnek veszem azokat mindazért a kevésért, amivel hozzá tudtam járulni egy békésebb társadalom kialakításához.

Szavaitok szilárd támaszt jelentenek számomra azon erőfeszítéseimhez, hogy mások szolgálatára legyek. A reményetek és a belém vetett bizalmatok megerősít abban az elhatározásomban, hogy hozzájáruljak a bolygón élő több mint hétmilliárd ember jólétéhez.

Egyszerű, logikus érvelésen alapuló üzenetem az, hogy az együttérzés, a mások jólétével való törődés, alapvető fontossággal bír. Függetlenül az ember hitétől fontos, hogy a mindennapi életünkben együttérzők legyünk.

Gyerekkorunkban az anyáink odaadással neveltek fel minket, szerető kedvességgel gondoztak. Ha együttérzően éljük az életünket, boldogok leszünk, és pozitív hatással leszünk a családunkra és a barátainkra. 

Azáltal, hogy ápoljuk magunkban a tudatunk békéjét, úgy hiszem, valódi lehetőségünk nyílik arra, hogy a világ egy békésebb hellyé váljon.

Ma minden barátomhoz fordulok: akár elfogadjátok a vallást, akár nem, gyakoroljátok az együttérzést, azaz amikor csak lehet, próbáljatok meg segíteni másokon függetlenül attól, kik ők.

Ez minden, amit ma mondani szerettem volna. Tasi Deleg!”

 

Forrás a Dalai Láma hivatalos honlapja

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó