Főoldal > A Knicks megelőzi a mezőnyt – legalábbis a meditációban

A Knicks megelőzi a mezőnyt – legalábbis a meditációban

Jason Smith, az egyik játékos elmondta, hogy eddig több mint 10 éberség meditációs ülésen vannak túl. A klub elnöke, Phil Jackson és Derek Fisher edző szerint nagyon fontos, hogy az élsportban, így a kosárlabdában is, ne csak sportolóként fejlődjön valaki, hanem teljes emberként is. A mostani eredményeinknek semmi közül az egészhez. Az a lényeg, hogy fejlődjünk abban, ahogyan önmagunkat látjuk, így tudjuk meg, hogyan kell felkészülnünk a játékra. Mindenképpen kitartunk, és nem hagyjuk abba a meditációt, hiszen a legjobban teljesítő csapatoknál mindig a pszichológiai rész van a középpontban. Nem megy az, hogy csak súlyzókkal edzünk és a kosárra dobást gyakoroljuk, de az elménket nem fejlesztjük.

Phil Jackson, a Knicks elnöke, az NBA történetének egyik legelismertebb edzője, akit „Zen mesternek” is szoktak hívni, mert a keleti filozófiákból is gyakran merít munkája során. Becenevéről azt mondta egyszer: „Nincs zen mester, csak zen.”

Fordította: Tari Zsuzsanna

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Művészek és a buddhizmus – Beszélgetés Burns Katalinnal

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban ezúttal Burns Katalin íróval, zenésszel beszélgettünk az indiai bhaul fakírok zenéjéről, alkotásról, szakrális zenéről. Burns Katalin magyar népzenei gyökereitől indult