Főoldal > Bhikkhu Bódhi online dharmabeszéde – ajánló

Bhikkhu Bódhi online dharmabeszéde – ajánló

„Együttérzés, nagylelkűség, igazság és bölcsesség” címmel tart előadást a tiszteletreméltó Bhikkhu Bódhi théraváda szerzetes, filozófus, író, műfordító január 16-án vasárnap, magyar idő szerint 15 órakor.

Bhikkhu Bódhi (Jeffrey Block) amerikai théravéda szerzetes, író, fordító, dhammatanító, 1944-ben született Brooklynban. 1973-ban lett teljes avatású szerzetes Sri Lankán. 1984-től a Buddhist Publication Society angol nyelvű szerkesztője, 1988-tól elnöke. Az Egyesült Államok Buddhista Szövetségének elnöke, valamint alapítója egy segélyszervezetnek, a Buddhist Global Relief-nek is.

Író is, a Nemes Nyolcrétű Ösvény” című könyve alapmű a buddhizmussal ismerkedők számára.

Az esemény a Dél-indiai Buddhista Tanács (South Indian Buddhist Council – SIBC) szervezésében jön létre.

„Ezt az eseményt a  Dél-indiai Buddhista Tanács szervezte, és mint olyan ez az első olyan Dhamma beszéd, amelyet az indiai buddhisták számára tamil nyelvre fordítanak le”  – mondta Gauthama Prabhú a Tanács alapító elnöke.

„A Tanács egy kezdeményezés a különféle indiai buddhista iskolákat reprezentáló független buddhista aktivisták és szervezetek között, amelynek célja a Dhamma terjesztése és a közösség fenntartása közöttünk, és az indiai buddhisták között. A szervezet legfelsőbb tanácsa szerzetesekből és világi vezetőkből áll, míg a végrehajtó bizottság munkájában más buddhista aktivisták és vezetők vesznek részt” – mondta Prabhú a szervezetről.

A beszéd a Zoom alkalmazáson lesz majd megtekinthető az alábbi címen:

Zoom ID: 81606039920, jelszó: tbs1956

Forrás – Buddhistdoor

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az