Főoldal > Bhikkhu Bódhi online dharmabeszéde – ajánló

Bhikkhu Bódhi online dharmabeszéde – ajánló

„Együttérzés, nagylelkűség, igazság és bölcsesség” címmel tart előadást a tiszteletreméltó Bhikkhu Bódhi théraváda szerzetes, filozófus, író, műfordító január 16-án vasárnap, magyar idő szerint 15 órakor.

Bhikkhu Bódhi (Jeffrey Block) amerikai théravéda szerzetes, író, fordító, dhammatanító, 1944-ben született Brooklynban. 1973-ban lett teljes avatású szerzetes Sri Lankán. 1984-től a Buddhist Publication Society angol nyelvű szerkesztője, 1988-tól elnöke. Az Egyesült Államok Buddhista Szövetségének elnöke, valamint alapítója egy segélyszervezetnek, a Buddhist Global Relief-nek is.

Író is, a Nemes Nyolcrétű Ösvény” című könyve alapmű a buddhizmussal ismerkedők számára.

Az esemény a Dél-indiai Buddhista Tanács (South Indian Buddhist Council – SIBC) szervezésében jön létre.

„Ezt az eseményt a  Dél-indiai Buddhista Tanács szervezte, és mint olyan ez az első olyan Dhamma beszéd, amelyet az indiai buddhisták számára tamil nyelvre fordítanak le”  – mondta Gauthama Prabhú a Tanács alapító elnöke.

„A Tanács egy kezdeményezés a különféle indiai buddhista iskolákat reprezentáló független buddhista aktivisták és szervezetek között, amelynek célja a Dhamma terjesztése és a közösség fenntartása közöttünk, és az indiai buddhisták között. A szervezet legfelsőbb tanácsa szerzetesekből és világi vezetőkből áll, míg a végrehajtó bizottság munkájában más buddhista aktivisták és vezetők vesznek részt” – mondta Prabhú a szervezetről.

A beszéd a Zoom alkalmazáson lesz majd megtekinthető az alábbi címen:

Zoom ID: 81606039920, jelszó: tbs1956

Forrás – Buddhistdoor

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó