Főoldal > Buddhista film nyerte a filmfesztivál első díját

Buddhista film nyerte a filmfesztivál első díját

Idén a „Bhikkhunī – Buddhism, Sri Lanka, Revolution” című dokumentumfilm nyerte az első díjat vallásos film kategóriában a szarajevói VIVA Fesztiválon
A bosznia-hercegovinai  VIVA Fesztivál a kultúra és művészet világának állandó szereplője, évente kerül megrendezésre. Alapítója és szervezője a szarajevói VIVA Szövetség. Egyszerre nemzeti és nemzetközi filmverseny, a dokumentumfilmek seregszemléje . Minden évben legalább négy napig tart, idén szeptember 13 és 17 között rendezték meg.
 
A versenyen négy kategóriában lehet részt venni:
  1. Vallás (olyan filmek tartoznak ide, amelyek vallással kapcsolatos témát dolgoznak fel, segíteve ezzel a vallások közti toleranciát)
  2. Környezet (az ország környezeti örökségét bemutató filmek tartoznak ide, melyek segítik a környezettudatosság terjedését)
  3. Turizmus (a származási országuk turizmusát népszerűsítő filmek tartoznak ide)
  4. Ifjúsági BiH (Bosznia-Hercegovina ifjú filmkészítőinek alkotásai) 
A rendező, Małgorzata Dobrowolska így köszönte meg a díjat a facebookon:
 
Nagyon hálás vagyok a díjért, és hogy részese lehetek ennek a fontos fesztiválnak.  

A Viva Filmfesztiválon több, mint 1600, a világ minden tájáról beérkezett alkotás közül választottak ki 109 filmet, melyeket Szarajevóban és Bosznia-Hercegovina 12 további városában bemutattak. A nemzeti televízió minden nap fél órás műsort sugárzott, melyben a filmkészítők a projektjeikkel kapcsolatos témákat vitattak meg. A női szerzetesség kérdését széles körben tárgyalták és támogatták az esemény során.

Köszönjük a Viva Filmfesztivál csapatának, hogy megszervezték ezt az erőt adó és változást hozó eseményt!

 

Forrás: Facebook
Készítette: Tari Zsuzsanna, Harlam Bálint

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az