Főoldal > Buddhista film nyerte a filmfesztivál első díját

Buddhista film nyerte a filmfesztivál első díját

Idén a “Bhikkhunī – Buddhism, Sri Lanka, Revolution” című dokumentumfilm nyerte az első díjat vallásos film kategóriában a szarajevói VIVA Fesztiválon
A bosznia-hercegovinai  VIVA Fesztivál a kultúra és művészet világának állandó szereplője, évente kerül megrendezésre. Alapítója és szervezője a szarajevói VIVA Szövetség. Egyszerre nemzeti és nemzetközi filmverseny, a dokumentumfilmek seregszemléje . Minden évben legalább négy napig tart, idén szeptember 13 és 17 között rendezték meg.
 
A versenyen négy kategóriában lehet részt venni:
  1. Vallás (olyan filmek tartoznak ide, amelyek vallással kapcsolatos témát dolgoznak fel, segíteve ezzel a vallások közti toleranciát)
  2. Környezet (az ország környezeti örökségét bemutató filmek tartoznak ide, melyek segítik a környezettudatosság terjedését)
  3. Turizmus (a származási országuk turizmusát népszerűsítő filmek tartoznak ide)
  4. Ifjúsági BiH (Bosznia-Hercegovina ifjú filmkészítőinek alkotásai) 
A rendező, Małgorzata Dobrowolska így köszönte meg a díjat a facebookon:
 
Nagyon hálás vagyok a díjért, és hogy részese lehetek ennek a fontos fesztiválnak.  

A Viva Filmfesztiválon több, mint 1600, a világ minden tájáról beérkezett alkotás közül választottak ki 109 filmet, melyeket Szarajevóban és Bosznia-Hercegovina 12 további városában bemutattak. A nemzeti televízió minden nap fél órás műsort sugárzott, melyben a filmkészítők a projektjeikkel kapcsolatos témákat vitattak meg. A női szerzetesség kérdését széles körben tárgyalták és támogatták az esemény során.

Köszönjük a Viva Filmfesztivál csapatának, hogy megszervezték ezt az erőt adó és változást hozó eseményt!

 

Forrás: Facebook
Készítette: Tari Zsuzsanna, Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek