Főoldal > “Élet, halál és azon túl”, elvonulás Jonge Mingyur Rinpocsével – Online Dharma

“Élet, halál és azon túl”, elvonulás Jonge Mingyur Rinpocsével – Online Dharma

A Tergar Meditációs Közösség (Tergar Meditation Community) online elvonulást hirdetett tanítójuk, Jonge Mingyur Rinpocse vezetésével. A tibeti vadzsrajána buddhizmus kagyü és nyingma iskoláinak egyaránt avatott dharmatanítója, mestere és a közösség alapítója, Mingyur Rinpocse bejelentette, hogy március 15-17. között online elvonulást fog vezetni: “Élet, halál és azon túl – Mahámudrá bölcsesség a bardó állapotokban” témában. 

A vadzsrajána buddhizmusban az életből a halálba való átmenet bizonyos szakaszait erőteljes pillanatoknak tartják a felébredés lehetősége szempontjából. Ezeket “köztes állapotoknak” vagy “bardónak” tekintik, amelyek egyedülálló lehetőséget nyújtanak számunkra arra, hogy a jelen pillanatban felfedezzük  a megvilágosodás lényegét. 

“A bardó-gyakorlatokban a tudatosság fenntartása mellet való meghalás épp arra tanít meg minket, hogyan legyünk tudatosak az életünk során. A legfontosabb, hogy amikor elkezdjük meglátni azt, ahogyan egy kis halált tapasztalunk meg életünk minden egyes múló pillanatában, a különbség az élet és a halál fogalmai között kezd elmosódni, és újra kapcsolatba tudunk lépni azzal akik valójában vagyunk, pusztán azzal ,hogy megpihenünk a saját tudatosságunkban, ami a mahámudra lényege – ami mélységes tanításfolyam arról, hogyan tapasztalhatjuk meg a Buddhát sahát tudatunkban.” – áll a Tergar közleményében.

A három napos program célja, hogy a résztvevők mélyebb megértésre jussanak az éber tudatosság gyakorlásáról egy életen át egész a halál pillanatáig, azaz lehetőséget kapnak arra, hogy mahámudra tanításokat kapjanak magától Mingyur Rinpocsétól. 

Az elvonulás során bevezetést kapunk a mahámudrá tanításokba és annak néhány gyakorlatába, és abba, hogyan alkalmazhatjuk a tanultakat a hétköznapi életünkben, az élet és a halál összefüggéseiről szóló tanítások alkalmazásával. A három napon át tartó tanítássorozat során élő Mingyur Rinpocse élőben tanításokat ad, gyakorlatokat vezet, valamint lehetőség lesz kérdéseket is feltenni neki. Ezen túl csoportos meditációs lehetőség lesz Láma Trinli-vel, a Tergar Mingjue Phoenix Center rezidens tanítájóval, valamint kérdezz-felelek  a Tergar további vezető tanítóival.  

Az “Élet, halál és azon túl – Mahámudrá bölcsesség a bardó állapotokban”  kurzus mindenki számára nyitott, igény szerint a résztvevőknek élőben tolmácsolják kínai, francia, német, portugál, orosz és spanyol nyelvekre. 

Regisztrálni a képre kattintva, vagy ezen a linken lehet.

 

“Már tökéletes vagy. Már Buddha vagy. Valójában nincs különbség a mostani igaz természeted, ahogy most itt ülsz és ezt olvasod, és a Buddha, vagy bármelyik megvilágosodott lény igaz természete között. Ez a dzogcsen szemlélete, ami egy tibeti kifejezés és azt jelenti: “Nagy Tökéletesség”. A dzogcsen a vadzsrajána buddhizmus nyingma hagyományában a legnagyobb becsben van tartva a gyakorlatok között, mert segít közvetlenül kapcsolódni megvilágosodott természetünkkel.” – Mingyur Rinpocse.

 

Forrás – BuddhistDoor

Tergar/events

YouTube/Yongey Mingyur Rinpoche

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó