Főoldal > Elvonulások és események – ajánló

Elvonulások és események – ajánló

Sztúpa-avatás a Karmapa Házban

A Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség ünnepélyes sztúpa-avatást tart Budapesten, a Karmapa Ház belső udvarában augusztus 8-án vasárnap 15 órai kezdettel. A részletekért és a programért kattints ide.


Sztúpa-avatás / buddha-tar.hu

Csö meghatalmazás Cultrim Rinpocsétől


Csö-meghatalmazás / facebook

Augusztus 25-én szerdán ad Csö meghatalmazást a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség Taron található Tara templomában a Magyarországra látogató Cultrim Rinpocse.

„Cültrim Rinpocsét a nagy hírű Champa Rinpocse inkarnációjaként ismerte el Őszentsége a Pancsen Láma. Tibetben született 1968-ban. Curpuban a Karmapák székhelyén végezte el a hagyományos hároméves elvonulást Drupon Decsen Rinpocse vezetése alatt. Az elvonulás után megbízást kapott a jangpacseni kolostor vezetésére, majd két éven keresztül egy meditáció központ vezető lámája volt Szingapúrban. 2000 óta Tiszteletreméltó Láma Ngawang Rinpocse megbízásából a svédországi testvérközösségünk vezetője.”

Az eseményről, a gyakorlatról, a helyszínről és a felajánlási összegről részleteket a Közösség honlapján tudhatunk meg.


4 napos Csö elvonulás Taron

 
4 napos csö elvonulás / facebook

Cultrim Rinpocse Csö elvonulást is tart a tari Tara templomban a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista egyház szervezésében. Az esemény négy napos, augusztus 26-tól 29-ig tart. A részvétel meghatalmazáshoz kötött amit, mint korábban írtuk, augusztus 25-én lehet megszerezni a helyszínen annak, aki még nem rendelkezik vele.

„A Vágás (tibetiül: csö) meditáció gyakorlatot, mely a pradnyápáramitához kapcsolódik Macsik Labdrön alkotta meg és tanította.”

A részletekkel, a napirenddel és szabályokkal, az elhelyezéssel és a felajánlási összegekkel kapcsolatos kérdésekre, választ találunk az esemény facebook oldalán illetve a Közösség honlapján.


Kolostoravató Erdőtelken


Nyitott Tudat / nytbk.hu

A Nyitott Tudat Buddhista Közösség augusztus 21-én avatja fel régóta várt elvonulóhelyét, az Erdőtelki Kolostor és Elvonulóközpontot. A nyitóbeszédeket a közösség vezető tanítója, mestere és mentora a tiszteletreméltó dr. Khammai Dhammasami théraváda szerzetes illetve Karsai Gábor a Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora mondja.

Ezen kívül beszédet mond még több neves tudós-szerzetes és a közösség vezetője Dr. Czike Klára is.

Az esemény egyben könyvbemutató is lesz, a további részleteket, a regisztrációra és a részvételi díjakra vonatkozó információkat megtaláljuk az esemény facebook oldalán illetve a közösség honlapján.

 

Zen elvonulás a Három Kincs Völgyében


Hilly Bol és Jan Boswijk / szelidmosoly.hu 

A Szelíd Mosoly Buddhista Szangha szervezésében tart zen elvonulást Jan Boswijk zen tanító, és Hilly Bol dharma tanító, Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetes meghatalmazottjai.

Az elvonulás öt napos, augusztus 17-22-ig tart.

A helyszín a Három Kincs Völgye.

Jelentkezni e-mailbea kell, de minden részletet megtudhatunk innen és innen.

 

Gyógyító Buddha Ereklye kiállítás


Gyógyító ereklye kiállítás / buddha-tar.hu

Augusztus 21-22 között nagy szeretettel vár minden érdeklődőt a Magyarországi Karma Kagyü Buddhista Közösség Taron a Tara templomban az idén is megrendezendő ereklye kiállításán.

A „Szemtől-szemben a csodával – A 2 napos kiállítás célja, hogy egyedülálló lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet.”  

A kiállítás mellett további eseményeket is tart a közösség. Részleteket a honlapjukon találunk.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Egyszázalék – 2024

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma 0255 – Köszönjük szépen, ha adója egy százalékával fenntartónkat támogatja! Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatták személyi