Főoldal > Járvány egy kiotói kolostorban

Járvány egy kiotói kolostorban

A novíciusok több mint felének lett pozitív a covid-tesztje a kiotói Csion-in templomban, ami a japán dzsódó-sú, Tiszta Föld iskola vezető kolostora.

A 68 szerzetesnövendék az avatásuk előtti utolsó képzési szakaszban voltak, amit hagyományosan minden év decemberében végeznek. Így idén is, december 4-én kezdődött a képzési program a Higasijama kerületben lévő fő templomban. A három hetes időszakban a szerzetesjelöltek intenzív képzésen esnek át avatásuk előtt, amelynek során mantrákat recitálnak, meditálnak és előadásokat hallgatnak.

A Csion-in főcsarnoka a miedó – kép – wikipedia

A gyakornokok és oktatóik is PCR-tesztnek vetették alá magukat a program kezdete előtt és mindegyiküké negatív lett. Ennek ellenére az egyik hallgató december 6-án belázasodott. Ezt követően a kolostor minden lakójánál megisételték a PCR-tesztet, ami több mint 30 esetben lett pozitív. A képzési programot felfüggesztették és december 8-án hazamentek az érintettek.

A templom vezetőinek nyilatkozata szerint minden lehetséges intézkedést megtettek a fertőzések elkelürésére. Ez nem egyszerű feladat, mivel a képzési időszak alatt viszonylag kis helyen vannak összezárva a novíciusok. Együtt esznek, együtt vesznek részt a foglalkozásokon, együtt alszanak. Mindezek mellett megpróbálták betartani a távolságtartási szabályokat, például a lakók alvómatracait, futonjait, kellő távolságban helyezték el egymástól.

Hogy ennek ellenére mégis ilyen nagy arányú lett a fertőzés, arra hívja fel a figyelmet, hogy még most sem lehetünk elég óvatosak a csoportos rendezvények lebonyolításánál. 

A betegek állapotáról illetve a betegségük súlyosságáról nem tudósítottak.

Nemrégiben adtunk hírt az idei Kagyü Mönlam imafesztiválról, amit az esemény vezetője a XVII. Karmapa még mindig jobbnak látott inkább online megtartani. 

 

Forrás – The Mainichi

A kiemelt képen a kolostor Szanmon kapuja látható – japanguide.com

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó