Főoldal > Már több mint egymillióan látták a Thaiföldön kiállított buddhista ereklyéket

Már több mint egymillióan látták a Thaiföldön kiállított buddhista ereklyéket

Február 24-én érkeztek Indiából Thaiföldre a Buddha és fő tanítványai, Száriputta ás Móggallána ereklyéi a Mágha púdzsa alkalmából, mint arról egy korábbi cikkünkben be is számoltunk.

A thaiföldi kulturális minisztérium beszámolója szerint, a február 14-e és március 3-a közötti kilencnapos rendezvényidőszak alatt több mint egymillió ember látogatta meg az ereklyéket, és rótták le tiszteletüket előttük. Ez naponta több mint százezer látogatót jelentett a bangkoki Szánam Luang parkban, az ereklyék kiállításának helyszínén. 

A thai miniszterelnök felesége is lerótta a tiszteletét az ereklyék előtt a Szánam Luang parkban

Az ereklyéket az indiai kormány nagylelkű gesztusának köszönhetően szállították Thaiföldre Őfelsége X. Ráma király közelgő 72. születésnapja, illetve a buddhista Mágha púdzsa ünnepe alkalmából.

 

Az ereklyéket innen Csiangmaj-ba szállították tovább, ahol a királyi parkban máárcius 8-ig voltak láthatóak.  A királyi pavilonban azonban, a hely szűkössége miatt már azonban csak 3-3000-es csoportokban, délelőtti és délutáni turnusokban tekinthették meg a kiállított tárgyakat az érdeklődők. Ezen a helyszínen este hat órától egy órás szertartáson is részt vehettek a hívek, ahol áldásban részesülhettek. 

A szent tárgyak utazása még folytatódik Thaiföldön belül. Március 10-15. között Ubon Ratcsatháni-ban, ezt követően, 15-e és 18-a között Krabi tartományban állítják ki a relikviákat, mielőtt visszatérnének Indiába.  

 

Forrás – Pattaya Mail

Khaosod English

Bangkok Post

YouTube/Khaosod English

YouTube/StartNewsGlobal

YouTube/สํานักข่าวไทย TNAMCOT

YouTube/StudyIQ IAS

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó