Főoldal > “Megérkeztem, itthon vagyok” – filmajánló

“Megérkeztem, itthon vagyok” – filmajánló

“I Have Arrived, I Am Home” címmel új dokumentumfilm készült a közel egy éve elhunyt vietnámi származású zen mesterről, Thich Nhat Hanh-ról. A film premierje január 21-én, a mester távozásának egy éves évfordulójának előestéjén lesz.

Thich Nhat Hanh 2018-ban térhetett vissza szülőhazájába, Vietnámba, amit már nem is hagyott el 2022. január 22-én bekövetkezett haláláig. A 40 perces alkotás ezt az időszakot, valamint a halálát követő, a gyökértemplomában, a Tu Hieu templomban tartott gyász, illetve hamvasztási szertartást mutatja be. 

A filmet Max Pugh rendezte. Az alkotónak nem ez az első filmje Thich Nhat Hanh-ról. 2017-ben “Walk with me” címmel készített egy közel másfél órás filmet, bemutatva a mester tanítását, a Plum Village zen központ életét. Ezt követően 2022-ben, Thich Nhat Hanh halála után készített egy életrajzi dokumentumfilmet a mesterről, “Cloud Never Dies” címmel.

Az új dokumentumfilm, az “I Have Arrived, I Am Home” 2023. január 21-étől lesz elérhető teljesen ingyenesen a Plum Village közösség Youtube csatornáján. (A képre kattintva)

Addig is a film előzetese:

 

Forrás – Lion’s Roar

Youtube/Plum Village

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal