Főoldal > “Megérkeztem, itthon vagyok” – filmajánló

“Megérkeztem, itthon vagyok” – filmajánló

“I Have Arrived, I Am Home” címmel új dokumentumfilm készült a közel egy éve elhunyt vietnámi származású zen mesterről, Thich Nhat Hanh-ról. A film premierje január 21-én, a mester távozásának egy éves évfordulójának előestéjén lesz.

Thich Nhat Hanh 2018-ban térhetett vissza szülőhazájába, Vietnámba, amit már nem is hagyott el 2022. január 22-én bekövetkezett haláláig. A 40 perces alkotás ezt az időszakot, valamint a halálát követő, a gyökértemplomában, a Tu Hieu templomban tartott gyász, illetve hamvasztási szertartást mutatja be. 

A filmet Max Pugh rendezte. Az alkotónak nem ez az első filmje Thich Nhat Hanh-ról. 2017-ben “Walk with me” címmel készített egy közel másfél órás filmet, bemutatva a mester tanítását, a Plum Village zen központ életét. Ezt követően 2022-ben, Thich Nhat Hanh halála után készített egy életrajzi dokumentumfilmet a mesterről, “Cloud Never Dies” címmel.

Az új dokumentumfilm, az “I Have Arrived, I Am Home” 2023. január 21-étől lesz elérhető teljesen ingyenesen a Plum Village közösség Youtube csatornáján. (A képre kattintva)

Addig is a film előzetese:

 

Forrás – Lion’s Roar

Youtube/Plum Village

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó