Főoldal > Mingyur Rinpocse újévi üzenete 2022-re

Mingyur Rinpocse újévi üzenete 2022-re

Saját Youtube csatornájára feltöltött videóval kíván mindenkinek egy békésebb, szeretettelibb és tudatosabb új évet Jongi Mingyur Rinpocse, a Tergar közösség vezető tanítója. A videó a képre kattintva megnézhető, sőt a beállításokban magyar feliratot is választhatunk hozzá.

“Nagy örömmel tölt el, hogy mindenkit köszönthetek 2022-ben. Az elmúlt évek igen nehezek voltak különösen 2020. és 2021.

Úgy gondolom az a legfontosabb, hogy elengedjük ami a múltban történt, különösen a járvány alatt. A múlt elmúlt, engedjük el! Ami fontos, hogy tanulhatunk belőle, bármilyen élményünk is volt az elmúlt években és abból növekedhetünk. Éppúgy fejleszthetjük a meditációnkat, a szellemi gyakorlatainkat, és az egész életünket.

Remélhetőleg az elkövetkező év békésebb, értelmesebb, hasznosabb és sikeresebb lesz neked és a családodnak, a társadalomnak és az egész világnak. Számomra egy új élmény volt. Sokat tanultam az elmúlt időben. Igazából, személyes példával élve, sokat tanultam és sokat meditáltam. Sok új ötlet, meglátás és bölcsesség jött. Új tanításokat kaptam. Néhányat már átültettem és tanítottam is a kolostorokban. Úgy vélem, ezek igazán hasznos tanítások. Fizikailag is nagyon egészséges vagyok. Figyelek az egészségemre. Remélem mindannyian felhasználjátok a tanulási folyamat részeként az elmúlt időszak problémáit. Van egy mondás: ‘Az akadályok lehetőségeket szülnek, a problémák megoldásokat szülnek.’ Végső soron mindenre az utunk részeként tekinthetünk. Mi is az út? Az út a tudatosság, a szeretet, együttérzés és bölcsesség. Bármi is történik az életünkben minden a tudatosságot, szeretetet, együttérzést és a bölcsességet erősíti. Így válnak az út részévé.

A jövőben is fontos lesz, hogy a tudatosságot, szeretetet, együttérzést és a bölcsességet folyamatosan működésbe hozzuk. Hozz békét a családodba, a szociális hálódba, a nagyobb társadalomba, a világba a világbékéért. Mindannyian együtt imádkozhatunk, sőt együtt gyakorolhatunk, hogy megváltoztassuk magunkat. Egyének alkotják a világot, így saját magad megváltoztatásával pozitív hatások jelennek meg, amik sok emberen segíthetnek.

Remélhetőleg az új év kezdetével valami új is elkezdődik, ezzel egyidőben egy új élet, egy új világ, egy új társadalom, egy olyan békés társadalom, amelyben tudatosság, szeretet, együttérzés és bölcsesség lakozik.

Köszönöm szépen és remélem, mindenkivel jól alakul minden.”

Ne feledjük, hogy kezdődik a meditáció hónapja Mingyur Rinpocsével, amiről legutóbb írtunk.
Ha még nem regisztráltatok a kihívásra, tegyétek meg itt: Meditation Month 2022 – Tricycle: The Buddhist Review

Forrás – Youtube/Yongey Mingyur Rinpoche

A szöveg a videó feliratának leirata!

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó