Főoldal > Most választják meg a Menri kolostor új apátját

Most választják meg a Menri kolostor új apátját

A Bön hagyomány egyik legfontosabb temploma, az 1967 óta Indiában található, ám Tibetben ezeréves hagyománnyal rendelkező Menri kolostor új vezetőjének kiléte ezekben a napokban dől el, hagyományos procedúra során.

Őeminenciája Menri Pönlop Rinpocse a fontos lámákkal, gesékkel, tulkukkal és Őeminenciája Yongdzin Rinpocsével való számos tanácskozás után véglegesítette a 34. Menri Trizin megválasztási rítusának programját.
A Menri Kolostor és a Triten Norbutse kolostor geséinek neveit összegyűjtötték, amik közül a Tagdil ősi tradíciója szerint egy név ki lesz választva, mint az új apát. Bizonyos okokból kifolyólag a Tibetben élő gesék neve nem szerepel a jelöltek listáján.
A védelmezőket és istenségeket hívjuk meg, hogy tanúi legyenek az eseménynek. Minden bönpot szerte a világon arra kérünk, hogy imádkozzon Szipe Gyalmohoz és a többi védelmezőhöz, hogy mindenféle külső vagy belső elhomályosulás nélkül, a megfelelő személyt válasszák a Jungdrung Bön és annak követőinek a javáért és jövőjéért.

Program:

2017.12.19. A gesék neveit tésztába csomagolták a füstölővel
2017.12.21. Tisztító szertartás
2017.12.22. Nagy Cok (gánapudzsa) felajánlás a védelmezőknek és a tényleges rituálé kezdete.
2017.12.27. A Tagdil első fázisa
2018.01.01. Az Új Év szerencsés napján a Tagdil második fázisát tartják és véglegesítik a Menri Kolostor 34. apátjának személyét


Forrás: Jungdrung Ten Gye Dü De
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Műsorajánló

Beszélgetés a Vak majmok kolostorából

Egy nevét lényegtelennek találó interjúalanyunkkal készült riportunkhoz egy általa írt „szent leckét” idézünk: “Mester! Mi segít? – Ha belátod, hogy semmi sem segít, az segít.