Főoldal > Őszentsége a 42. Szakja Trizin Magyarországra látogat

Őszentsége a 42. Szakja Trizin Magyarországra látogat

2017. július 25-27 között tanításokat és beavatásokat ad a budapesti Terem (1052 Budapest, Piarista köz 2) helységében. A helység befogadóképessége korlátozott, ezért a  a részvételt minél előbb érdemes jelezni a sakyahungary@gmail.com e-mail címen.

Őszentsége nyilvános programja

Július 25. 18.00: Guru Rinpocse beavatás az Apong Tertön hagyomány szerint

Július 26. 18.00: Gyógyító Buddha beavatás

Július 27. 18.00: A szellemi út akadályai és azok legyőzésének helyes módszere

A program részletei a www.szakja.hu oldalon érhetőek el. A részvételhez a jegyeket elővételben ajánlott megvásárolni. Helyet a szervezők csak regisztrációval és megvásárolt jegy mellett tudnak biztosítani. Külön az egyes napokra a részvétel 8,000 Ft, a háromnapos bérlet 20,000 Ft. Jegyek a Szakja Tasi Csöling központjában vásárolhatóak meg a közös gyakorlási napokon a meditáció előtt és után. A gyakorlási időpontok a weboldalon megtalálhatóak.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a részvétel nincs beavatáshoz kötve.

A Gyógyító Buddha gyakorlata tökéletes és hatékony módszer a gyógyító képesség kifejlesztésére. Magunkon és másokon is segíthetünk a ragaszkodás, a gyűlölet és a tudatlanság kigyomlálásával; helyes gyakorlása nyomán csökkennek a lelki és a fizikai szenvedések.

Guru Rinpocse (Padmaszambhava, „Lótuszban Született”), az indiai jógi 750 körül érkezett Tibetbe, ahol leigázta a helyieket gyötrő démonokat. Megalapozta a tibeti tantrikus buddhizmust és szellemi hatása azóta is töretlen mind a négy nagy tibeti hagyományvonalban. Guru Rinpocse példája, most is tartó hatása segít a gyakorlatok megvalósításában, melynek célja a szeretet és a bölcsesség uralma a szívben, valamint a józan, tiszta gondolkodás a tudatban.

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az

Hírek

Újra gesemákat avattak Bódhgajában

December 4-én, hétfőn avatták fel szerzetesnők egy új csoportját gesemává az indiai Bódhgajában. A csoport hét szerzetesnőből állt, akik így megkapták a tibeti gelug hagyományvonal