Főoldal > Őszentsége Drikung Kyabgön Thinley Lhundup újra Magyarországon

Őszentsége Drikung Kyabgön Thinley Lhundup újra Magyarországon

Idén is Magyarországra látogat Őszentsége Drikung Kyabgön Thinley Lhundup a drikung kagyü hagyományvonal szellemi vezetője, a Maitreya Mandala szellemi patrónusa.

Őszentsége június 10-én, szombaton Zalaszántón, a Béke Sztúpánál, a Milarepa Meditációs Központban részt vesz a 10 órakor kezdődő Buddha Purnimán, a Buddha születésnapi ünnepségén, amit kulturális program követ majd.

Június 11-én vasárnap 10 órakor Drikung Phova Csenno átadást, majd délután, 14 órától Amitájusz hosszú élet beavatást ad.

 

Őszentsége 1946-ban született Lhászában, hamar felismerték a drikung kagyü hagyományvonal vezetőjének inkarnációjaként. 1975-ben szökött át Nepálba. Indiában ültették hivatalosan is trónra, amit a hagyományos három éves elvonulás követett. 1985-ben kapta meg a teljes szerzetesi felavatást a Dalai Lámától egy kálacsakra szertartás keretében. Fő tanítói a Dalai Láma mellett Őszentsége Gyalva Karmapa, Őszentsége Dilgó Khjence rinpocse valamint Kenpo Nojang. 

1985-ben alapította meg a Drikung Kagyü Intézetet, ami mára a hagyományvonal képzési központjának számít. Ezen kívül a világ minden részén találhatók központjai.

Fontos számára a környezetvédelem is. Az ő inspirációjára jött létre a GO GREEN GO ORGANIC projekt aminek keretében több millió fát ültettek Ladakhban.

A Gyalva Drikungpák, a Dalai Lámához hasonlóan Amitábhának, tibeti nevén Csenrézinek, az Együttérzés Urának földi megtestesítői.

A hétvégi esemény ingyenes, de felajánlásokat szívesen fogadnak

A rendezvény házigazdája, a Magyarországi Drikung Kagyü Buddhista Egyház 2020-ban alakult vallási egyesületként, technikai számuk 2439. Az egyház fő feladata, a szertartások tartása és a tanítások mellett, a zalaszántói Béke Sztúpa környezetének ápolása, fejlesztése, valamint a sztúpa mellett lévő Milarepa Meditációs Központ működtetése. 

A közösség szellemi vezetői a rezidens szerzetes tanítók, a Tiszteletreméltó Drupon Konchok Lhundup  és Tiszteletreméltó Drupon Konchok Padma Jigmet.

 

Forrás – Béke sztúpa

Facebook/Zalaszántó Béke Sztúpa

Kapcsolódó cikkünk: Őszentsége 37. Gyalva Drikungpa látogatása

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.