Főoldal > Szabad tornaórán jógázni Kaliforniában

Szabad tornaórán jógázni Kaliforniában

Egy kaliforniai bírósági kimondta, hogy az általános iskolában tartott jógaórák nem sértik a tanulók szabad vallásgyakorlását, miután két diák szülei arra panaszkodtak, hogy hindu és buddhista tanokat hirdetnek a gyermekeiknek.

A San Diego közelében lévő iskolában a testnevelési órák során tanítják a gyerekeket jógázni is, ez váltotta ki a szülők ellenérzését, akik az alkotmányos jogaikra hivatkozva tiltakoztak. Az amerikai alkotmány ugyanis tiltja az iskolákban a hittérítést.

Egy éven át tartott a pereskedés, amelynek végére most tett pontot a San Diegó-i bíróság, amely kimondta, hogy a jógaórák elsődleges célja nem a hittérítés vagy vallási eszmék terjesztése.

Fordította: Tari Zsuzsanna

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek