Főoldal > Thich Nhat Hanh hamvainak szétosztása és szétszórása

Thich Nhat Hanh hamvainak szétosztása és szétszórása

Thich Nhat Hanh halálát követő 49. nap letelte után hamvait a vietnámi anyakolostorából, a Tu Hieu-ból, ahol eltávozott, elszállították és szétosztották a világ számos pontján általa alapított kolostorok, közösségek között. 

Kép – Plum Village

Legnagyobb és központi, franciaországi kolostora a Plum Village – Upper Hamlet számolt be a hamvak szétosztását és szétszórását kísérő szertartásokról. 

Kép – Plum Village
Kép – Plum Village
Kép – Plum Village

Március 5-én, szombaton a Thay szerzetesei és világi követői összegyűltek Upper Hamletben, hogy fogadják Thay Vietnámból hazaérkező hamvait. A szanghatiba öltözött szerzetesek és szerzetesnők csendben vezették a felvonuló menetet, miközben tudatosan lépkedtek a szertartásos harangok és dobok hangjára. Miután a Thay tiszteletére megérintették a földet a Nyugodt Víztükör Teremben, a szangha elénekelte a ‘Megérkeztem, itthon vagyok’ dalt. A szertartás folytatásaként a szerzetesnők elvitték a Thay hamvait New Hamlet-be és Lower Hamlet-be.”

Kép – Plum Village

Március 12-én történt a hamvak szétosztása a közösség tagjai között és azok szétszórása általuk, erről a szertartásról is egy videót tettek közzé.

2022. március 13-án a Szangha a béke és az együttérzés közösségi energiáját ajánlotta fel Thay hamvaninak szétszórása alkalmából rendezett szertartáson. Három teljes napon át végeztünk ülő- és sétáló meditációt, mély relaxációt, tudatos étkezést és hallgatunk csodálatosan mély belátást tükröző tanításokat vezető dharmatanítóinktól” – mondták a közösség szerzetesei és apácái. Ezt követően zenével és versekkel emlékeztek mesterükre.

A teljes képgaléria megtekinthető a Plum Village honlapján ahová az alábbi képre kattintva juttok el: 

Kép – Plum Village

Forrás – Buddhisdoor

Plum Village

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a