Főoldal > Tibeti gratulációk III. Károly királynak

Tibeti gratulációk III. Károly királynak

Őfelsége, II. Erzsébet szeptember 8-i halálát követően a trónöröklési hagyományoknak megfelelően az addigi walesi herceg, Károly lett a brit trón örököse. Holott a koronázás még nem, a királlyá nyilvánítás már megtörtént, így III. Károly lett Anglia királya, az Egyesült Királyság és a hozzá tartozó nemzetközösségek uralkodója valamint az anglikán egyház feje. 

A királynő halála utáni részvétnyilvánítást követően Őszentsége, a Dalai Láma most rövid nyilatkozatban az új királynak gratulált:

Őszentsége és az akkor még walesi herceg, Károly találkozása 2012-ben – kép – Ian Cumming/dalalama.org

 

“Bízom benne, hogy ezt a hatalmas felelősséget szelíden és szeretettel, mások szolgálatának szentelve fogja beteljesíteni. 

Mivel abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy Felségedet kedves és mélyen tisztelt barátomnak tekinthetem, nagy öröm számomra, hogy az Egyesült Királyság királyává kiáltották ki.

Sok sikert kívánok Önnek, hogy bármilyen kihívásokkal is kelljen szembenéznie, képes legyen a brit nép reményeit és kívánságait beteljesíteni, és egy békésebb világ megteremtéséhez hozzájárulni.”

 

A Dalai Láma mellett tibetiek politikai vezetője, a száműzetésben élő tibeti kormány (Központi Tibeti AdminisztrációCentral Tibetan Administration) elnöke, azaz szikjongja, Penpa Cering is levélben gratulált az új királynak:

III. Károly és Szikjong Penpa Cering – tibet.net

 

“A Központi Tibeti Adminisztráció és a tibeti nép nevében szívből gratulálok Felségednek, hogy hivatalosan is az Egyesült Királyság trónjára lépett.

Őszentsége, a Dalai Láma kedves és mélyen tisztelt barátjaként Őfelsége különleges helyet foglal el a tibeti nép szívében is. Ebben a szellemben kívánjuk Önnek a legjobbakat a királyi beiktatás alkalmából.” 

Forrás – A Dalai Láma hivatalos oldala

Központi Tibeti Adminisztráció

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a