Főoldal > Újévi ima a bódhgájai Tergar kolostorban

Újévi ima a bódhgájai Tergar kolostorban

Imával köszöntik az újévet Bódhgájában, a Tergar kolostorban, a jól ismert tibeti vadzsrajána mester, Jonge Mingyur Rinpocse vezetésével. Az ő felhívásukat közöljük:

Jonge Mingyur Rinpocse

 

“Újévi ima, Tergar kolostor, Bódhgája

Az elmúlt három évben a világjárvány sokakat érintett világszerte. Az elmúlt hónapokban különösen Kínában tört ki tömegesen a koronavírus járvány. Sokan közülünk, vagy közeli hozzátartozóink, szeretteink közül, küzdenek súlyos, életveszélyes egészségügyi problémával. Ebben a nehéz időszakban Mingyur rinpocse és a Tergar kolostor nagy együttérzést mutatva, kedvesen felajánlotta, hogy imádkozzon a járvány által érintett összes lényért.

2023 első napján a közösség, a szangha tagjai a bódhgájai Tergar kolostorban két púdzsát, szertartást is fognak tartani. Az első púdzsa célja, hogy áldást adjon és elhárítsa az akadályokat. A szangha tagjai azért fognak imádkozni, hogy a járvány mihamarabb enyhüljön, és hogy minden lény egészséges és boldog legyen. A második púdzsa célja, hogy imádkozzanak az elhunytakért, különösen a járvány áldozataiért. Mingyur Rinpocse maga is imádkozni fog a gyakorlása részeként az áldozatokért, így segítve őket a bardókon át vezető úton, valamint a rossz karmától való megtisztulásukért, és hogy segítsen nekik érdemeket gyűjteni egy jó újraszületés érdekében. A szangha tagjai 108 lámpást és virágokat ajánlanak fel a Mahábódhi templomban minden lény jólétéért, tartós békéjéért és boldogságáért.

Az esemény ingyenes, mindenkit szívesen látunk aki regisztrál. Kérjük, hogy a regisztrációs űrlapon adjátok meg annak a nevét akiknek az áldó imát szánjátok, és/vagy az elhunytak nevét akiért imádkoztok.”

 

Forrás – Facebook/Yongey Mingyur Rinpoche

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az