Főoldal > Újévi ima a bódhgájai Tergar kolostorban

Újévi ima a bódhgájai Tergar kolostorban

Imával köszöntik az újévet Bódhgájában, a Tergar kolostorban, a jól ismert tibeti vadzsrajána mester, Jonge Mingyur Rinpocse vezetésével. Az ő felhívásukat közöljük:

Jonge Mingyur Rinpocse

 

“Újévi ima, Tergar kolostor, Bódhgája

Az elmúlt három évben a világjárvány sokakat érintett világszerte. Az elmúlt hónapokban különösen Kínában tört ki tömegesen a koronavírus járvány. Sokan közülünk, vagy közeli hozzátartozóink, szeretteink közül, küzdenek súlyos, életveszélyes egészségügyi problémával. Ebben a nehéz időszakban Mingyur rinpocse és a Tergar kolostor nagy együttérzést mutatva, kedvesen felajánlotta, hogy imádkozzon a járvány által érintett összes lényért.

2023 első napján a közösség, a szangha tagjai a bódhgájai Tergar kolostorban két púdzsát, szertartást is fognak tartani. Az első púdzsa célja, hogy áldást adjon és elhárítsa az akadályokat. A szangha tagjai azért fognak imádkozni, hogy a járvány mihamarabb enyhüljön, és hogy minden lény egészséges és boldog legyen. A második púdzsa célja, hogy imádkozzanak az elhunytakért, különösen a járvány áldozataiért. Mingyur Rinpocse maga is imádkozni fog a gyakorlása részeként az áldozatokért, így segítve őket a bardókon át vezető úton, valamint a rossz karmától való megtisztulásukért, és hogy segítsen nekik érdemeket gyűjteni egy jó újraszületés érdekében. A szangha tagjai 108 lámpást és virágokat ajánlanak fel a Mahábódhi templomban minden lény jólétéért, tartós békéjéért és boldogságáért.

Az esemény ingyenes, mindenkit szívesen látunk aki regisztrál. Kérjük, hogy a regisztrációs űrlapon adjátok meg annak a nevét akiknek az áldó imát szánjátok, és/vagy az elhunytak nevét akiért imádkoztok.”

 

Forrás – Facebook/Yongey Mingyur Rinpoche

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó