Főoldal > Zen buddhista elvonulás a Három Kincs Völgyében

Zen buddhista elvonulás a Három Kincs Völgyében

Hat napos elvonulást szervez augusztus elejére a Szelíd Mosoly Buddhista Szangha. Ők a Thich Nhat Hanh vietnámi zen mester hagyományát folytató, franciaországi központtal rendelkező Plum Village Community magyar közössége. 

Az elvonulást a januárban elhunyt mester közvetlen tanítványa, Jan Boswijk holland pszichológus és dharmatanító vezeti nem először Magyarországon is.

Az alábbiakban a honlapjukról idézünk:

Jan Boswijk több, mint tíz éve tart évente két elvonulást Magyarországon. Jan, holland pszichológus – buddhista tanító, 2004-ben egy szertartás keretében „lámpást kapott” mesterétől, Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetestől, a Lam Te Dhyana Iskola 42. generációjának tanítójától, akinek sok ezer követője van világszerte. Ezzel Jan dharma tanítóvá vált ebben a tradícióban, ugyanúgy, ahogy Hilly Bol 2016-ban. Hilly több évtizede vezet elvonulásokat Hollandiában Jannal karöltve, gyakorolja a buddhizmust, s kórházakban végez önkéntes segítői munkát.

Jan Boswijk – szelidmosoly.hu

Jan elvonulásain ennek a tradíciónak hagyományaihoz, tanításaihoz, szertartásaihoz kerülhetünk közelebb. Egy olyan irányzata ez a zen buddhizmusnak, amely szelíd útja a befelé fordulásnak, a meditáció hétköznapi alkalmazásának életünkben, nem utolsósorban a buddhista, illetve nyugati pszichológia hatékony ötvözetének.

Az elvonulás időpontja 2022.08.02-07, helyszíne a Három Kincs Völgye.  Csöndes, vezetett, sétáló meditációk váltogatják egymást az elvonulás öt napja során.

Délelőttönként többnyire dharma-tanítások lesznek, és lehetőség nyílik majd kérdéseink felvetésére is. Kisebb csoportokban a hallott, és átélt élmények megosztása is a program része.”

A további részletekért, szállás, hozzájárulás, étkezés stb. látogassanak el a honlapjukra vagy nézzék meg a facebook eseményüket.

Jelentkezni a szervezok@szelidmosoly.hu címen lehet július 15-éig.

Thich Nhat Hanh mester – szelidmosoly.hu

Forrás: Szelíd Mosoly Szangha/események

Szelíd Mosoly Szangha/Facebook/events

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

 

Kapcsolódó