Főoldal > A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával 2. rész

A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával 2. rész

„Elégtek a ragaszkodás láncai, elégtek a birtoklás béklyói, elégtek az akarás koloncai, s az út csak visz, visz tovább ebben a mindent-elégető, tisztító tűzben.

Elégette mindenem, hogy értsem: mindenem, ami valaha volt, nem több puszta illúziónál, és ha az akarás konok fejecskéje felüti valahol fejét: életem tisztítótüze elégeti rögvest, hogy értsem: ez is csak egy újabb illúzió. Nem maradt más, mint a Pillanat. Élni teljes jelenlétben, és örülni mindannak, ami van.”

Zaka Dominika 4 könyv szerzője, mindegyik témája a szabadság, a megszabadulás. 5 éves kora óta tudja, hogy útja a természethez való visszatalálás útja. 19 éves kora óta életformája a nomád életmód. Saját bevallása szerint direkt kerülte a spiritualitással foglalkozó tanításokat, tanítókat, így 30 éves korában, amikor mégis először kézbe vett ilyen jellegű könyveket, felfedezte a különböző utakban rejlő analógiákat, a tanítások közös gyökerét. Vele beszélgettünk természetről, természetességről, buddhizmusról, szabadságról.

Könyvei:
Szabadon (2015)A szabadság íze (2017) , A szabadságon túl (2019) , Úton (2021)

Riporter: Bende Zsuzsanna (2023)

Kapcsolódó cikkek:
A szabadság útján – Beszélgetés Zaka Dominikával 1. rész

BuddhaFM – Adásban a Tan!

A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

 

Kapcsolódó

Hírek

Buddha-nap Pekingben

A világ több országában, így például Bangladesben, Vietnámban, Kínában és Dél-Koreában is május 15-én tartották a Buddha-napot, amivel a Buddha születésére emlékeznek. Kínában a Kínai