Főoldal > A Tan Kapuján túl – Hangtálterápia Kiss Jánossal

A Tan Kapuján túl – Hangtálterápia Kiss Jánossal

A Tan Kapuján túl – Hangtálterápia Kiss Jánossal

Kiss János buddhista tanítóval, hangtálterapeutával beszélgettünk többek között arról, hogy a Tan Kapuján túl mennyire tudta beépíteni az életébe, munkáiba a főiskolán tanultakat.
János jelenleg Nagymaroson él, egyéni hangtálterápiát és csoportos gong meditációt is tart. Gyermekkora óta foglalkozik hangszeres zenével. Csak néhány hangszer azok közül, amelyekkel mélyebben kapcsolatba került: nej, tilinkó, doromb, kínai vizes tál, tibeti hangtál, didgeridoo, gong. A riportban az egyik kezdeti nagy inspiráló hangszer a szitár is felcsendül Anoushka Shankar játéka nyomán, a többi zenei betétben Kiss Jánost hallhatjuk didgeridoo-n, tibeti hangtálakkal, és gonggal.

Idézet a riportból:
„A hangtálnak a megkondítása egy mély meditációból vissza tud hozni egy embert, vagy éppen egy nagyon zajló elmét, egy hangosságban lévő elmét egy ilyen hang egy pillanatra „ki tud ütni”. A gondolkodó elme abban a pillanatban, amikor ez a hang megszólal, nincs sehol.”

A riportot Szeremley Anett készítette

Az adás időpontja:
2021. JÚNIUS 7., HÉTFŐ 08:45; június 8. kedd 11:45; június 9. szerda 14:45; június 10., csütörtök 17:45; június 11., péntek 21:45; június 12., szombat 08:45; június 13., vasárnap 21:45

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a