Főoldal > Az elvonulásokról és a dalai láma fiataloknak küldött üzenetéről – BuddhaFM Podcast: Szücs Renáta és Lapat Dániel beszélgetése (2022.05.05.)

Az elvonulásokról és a dalai láma fiataloknak küldött üzenetéről – BuddhaFM Podcast: Szücs Renáta és Lapat Dániel beszélgetése (2022.05.05.)

A BuddhaFM Podcast adásában ezúttal Szücs Renáta, pszichológussal Lapat Dániel beszélget. Szóba kerül az elvonulás, mint módszer, mint jelenség, az önkéntes munka közösségépítő szerepe, de első témánk egy olyan videó, melyben a dalai láma a fiatalokat szólította meg

Fő üzenete így hangzott: 

“Az én nemzedékem rengeteg problémával néz szembe. A tiétek remélhetőleg sokkal békésebb és egyenlőbb lesz. Szóval nektek is megvan a saját felelőségetek, hogy valódi békét teremtsetek a hétmilliárd ember egységének elve mentén.”

Őszentsége személyesen találkozott Dharamszalában a rezidenciáján a világ minden tájáról érkezett barátaival. A kötetlen beszélgetés során egy kisfiút hívott magához. Ezt követően tanácsokkal látta el a fiút, de mondanivalóját természetesen az egész világ ifjabb nemzedékéhez intézte. 

A podcast végén beszélgetünk arról a pozitív jelenségről is, hogy az ukrajnai menekültek megsegítésére alakuló önkéntes csoportok, milyen hatással vannak a közösségi életre.  

A karuna@tkbe.hu email címen felvehetik a kapcsolatot a Tan Kapuja Karuna Segélyszolgálattal. Az egyház oldalán pedig egyéb információkat is olvashatnak arról, hogyan tudják jelenleg is támogatni az ukrajnai menekülteket.

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az