Főoldal > Az elvonulásokról és a dalai láma fiataloknak küldött üzenetéről – BuddhaFM Podcast: Szücs Renáta és Lapat Dániel beszélgetése (2022.05.05.)

Az elvonulásokról és a dalai láma fiataloknak küldött üzenetéről – BuddhaFM Podcast: Szücs Renáta és Lapat Dániel beszélgetése (2022.05.05.)

A BuddhaFM Podcast adásában ezúttal Szücs Renáta, pszichológussal Lapat Dániel beszélget. Szóba kerül az elvonulás, mint módszer, mint jelenség, az önkéntes munka közösségépítő szerepe, de első témánk egy olyan videó, melyben a dalai láma a fiatalokat szólította meg

Fő üzenete így hangzott: 

“Az én nemzedékem rengeteg problémával néz szembe. A tiétek remélhetőleg sokkal békésebb és egyenlőbb lesz. Szóval nektek is megvan a saját felelőségetek, hogy valódi békét teremtsetek a hétmilliárd ember egységének elve mentén.”

Őszentsége személyesen találkozott Dharamszalában a rezidenciáján a világ minden tájáról érkezett barátaival. A kötetlen beszélgetés során egy kisfiút hívott magához. Ezt követően tanácsokkal látta el a fiút, de mondanivalóját természetesen az egész világ ifjabb nemzedékéhez intézte. 

A podcast végén beszélgetünk arról a pozitív jelenségről is, hogy az ukrajnai menekültek megsegítésére alakuló önkéntes csoportok, milyen hatással vannak a közösségi életre.  

A karuna@tkbe.hu email címen felvehetik a kapcsolatot a Tan Kapuja Karuna Segélyszolgálattal. Az egyház oldalán pedig egyéb információkat is olvashatnak arról, hogyan tudják jelenleg is támogatni az ukrajnai menekülteket.

BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu

Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Kapcsolódó