- Műsorajánló
A polip intelligenciájáról a legújabb tudományos igényű kutatások már elég sok mindent kiderítettek. Ezek a kutatások azt is igazolták, hogy a polip nagyon intelligens lény, sokkal intelligensebb, mint eddig gondoltuk! Ez az utóbbi kijelentés néhány igen különös problémát vetett fel bennem. Így azt a kérdést is, hogy mi emberek mennyire vagyunk intelligensek? Hogyan lehet az, hogy mind ezidáig a polip fölöttébb magas intelligenciája az emberiség történelmének eddig eltelt több százezer éve alatt nem tűnt fel? Hogyan lehet az, hogy nem tekintettük őket elég intelligens lényeknek? Hogyan lehet, hogy egy olyan lényt, amely mindig is itt élt ezen a Földön velünk együtt, ennyire nem ismertünk? Lehet, hogy ez saját intelligenciánkra vet rossz fényt? Lehet, hogy mi emberek mégsem vagyunk olyan intelligensek, mint eddig gondoltuk? Vagy lehet, hogy intelligenciánk más lények intelligenciájának felismerésére már nem terjed ki?
Dobosy Antal: A polip egy másik intelligencia! című teljes írása meghallgatható az alábbi időpontokban:
2022. április 11., hétfő 07:48
2022. április 12., kedd 10:48
2022. április 13., szerda 13:48
2022. április 14., csütörtök 16:48
2022. április 15., péntek 20:48
2022. április 16., szombat 07:48
2022. április 17., vasárnap 20:48
Felolvasta: Kövesdi László
Forrás: Zen Tükör, 20. szám
BuddhaFM – Adásban a Tan!
A Tan Kapuja Buddhista Egyház online rádiója – buddhafm.hu
Kövessenek minket az alábbi oldalainkon is:
Facebook
Spotify
Youtube
Instagram

Szathmári Botond, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára is a vietnámi Ho Si Minh-városban járt a Tiszteletreméltó Thich Nhat Tu főszerzetes meghívására, a Kőrösi Csoma Sándor emlékére

A Dalai Láma – A boldogság tanítása sajtóvetítésén jártunk és beszélgettünk Papp Jánossal, Őszentsége magyar hangjával, a filmet forgalmazó JUNO11 képviseletében Sümeghy Claudiával, Thinlay Chukkival, Őszentsége, a XIV.

„Évekbe telt, mire megtanultam az ő nyelvét, úgymond. Ő nem feltétlenül szavakban fejezi ki a szeretetét és önmagát, hanem mondjuk érintéssel, vagy a főzésben, tehát