Főoldal > Lámpagyújtogatók

Lámpagyújtogatók

Sztárparádé: Argyelán Kriszta, Növényi Norbert, Kamarás Iván, Fluor Tomi, Dombóvári István közös filmben szerepel!

 

Igazi csemegét jelent a jövő héten mozikba kerülő hazai filmalkotás. A Lámpagyújtók című kultúr sci-fi szereplőgárdája minden bizonnyal a legtöbb sztárt felvonultató produkció. A filmben megszólal Argyelán Kriszta, Növényi Norbert, Besenyei Péter, Katus Attila, Kamarás Iván, Dombóvári István, Fluor Tomi, Laár András és sokan mások: összesen negyvenkettő hazai híresség. 

 

Százados Miklós rendező szerint a Lámpagyújtogatók popkornfilozofikus hídverő ügy, a mai Magyarország egyik legkülönlegesebb összefogásává válhat. A Lámpagyújtogatók az emberiség egységes üzenete egy távoli galaxisba Magyarország optikáján keresztül. Az Androméda-ködbe felbocsátott űrüzenet az „1 000 042 Lámpagyújtogató Napja” elnevezésű rendezvényen emelkedik fel az űrbe, egy hazai hordozórakéta segítségével. 

 

A szereplők nagy része személyesen is részt vesz a Lámpagyújtogatók kilövésén, április 22-én a Westend Cinema City-beli premieren, amelyet az interneten, a televízióban és a csatlakozó mozikban is a premierrel egyidőben közvetítenek. A program felejthetetlennek ígérkezik: Dombóvári István vaskos tréfái kereszttüzében Argyelán Krisztina moderálásával ismert és elismert honfitársaink; csillagászok, fizikusok, biológusok, pszichológusok, a hazai zenei világ nagyjai, színészek, írók, költők, pilóták, ökölvívók, ultrafutók, mesteredzők és világutazók adják egymás kezébe a stafétát, hogy néhány percben megfogalmazzák az általuk legfontosabbnak tartott gondolatokat a földi létünkről. Egyetlen és megismételhetetlen órában, ha szerencsések vagyunk, meghallgathatjuk Almár Iván csillagász gondolatait; de találkozhatunk Erdei Zsolttal, Besenyei Péterrel is, ne lepődjünk meg, ha összefutunk a holdjáró Pulival, ha Kamarás Iván elé, vagy Katus Attila mellé kerülünk a nézők soraiban, ha a Kiscsillag zenekar dala is felcsendül az est folyamán, vagy ha éppen a Tankcsapda frontembere Lukács Laci visszaszámolására robbannak be az Androméda-galaxisba induló űrrakéta hajtóművei. Ezen a megismételhetetlen napon szinte minden megtörténhet.

 

A szervezők azt kérik, hogy április 22-ig változtassa meg mindenki a Facebook borítóképét a film borítóképére, aki szimpatizál az eseménnyel és a filmmel, mindazok, akik támogatják ezt a nagyívű projektet.  

A Lámpagyújtogatók impozáns szereplőgárdájának minden tagja az első kérésre azonnal csatlakozott a különleges küldetéshez: Almár Iván – csillagász, Ábrahám Péter – MTA CSFK főigazgató, Argyelán Krisztina – műsorvezető, Berg Judit – író, Besenyei Péter – műrepülő versenyző, Boldogkői Zsolt – SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet, intézetvezető professzor, Dombóvári István – humorista, Erdei Zsolt – ökölvívó, Fehér Gyula – a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója, Fejes Tamás – a Tankcsapda dobosa, Fluor Tomi – zenész, Harcsa Veronika – jazz énekes, Illényi Katica – hegedűművész, Jordán Adél – színész, Kammerer Zoltán – olimipiai bajnok kajakozó, Kamarás Iván – színész, Karafiáth Orsolya – író, Katus Attila – életmód tanácsadó, Kiss Tibor – a Quimby frontembere, festőművész, Kovácsovics Fruzsina – zenész, Kozma Orsi – énekes, Kulifai Tamás – világbajnok kajakozó, Laár András – a KFT frontembere, humorista, Lackfi János – költő, Leskovics Gábor – a Pál Utcai Fiúk frontembere, Lovasi András – a Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontembere, Lubics Szilvi – ultrafutó, Lukács László – a Tankcsapda frontembere, Növényi Norbert – sportoló, Pacher Tibor – fizikus, Péterfy Bori – színész, énekes, Qka MC – Animal Cannibals, Rakonczay Gábor – hajós, Rátgéber László – kosárlabda edző, Ricsi Pi – Animal Cannibals, Sidlovics Gábor – a Tankcsapda gitárosa, Szakos Krisztián – zeneszerző-producer, Szentpéteri József – természetfotós, Takáts Eszter – zenész, Tari Annamária – pszichológus, Török Gábor – politológus, Vida Ágnes – babapszichológus.

 

Az eseményt élő, egyenes adásban közvetítik a: http://www.ustream.tv/channel/lampagyujtogatok csatornán. A élő közvetítés a programhoz csatlakozó összes moziban, illetve a társuló portálok, Facebook oldalak felületein követhető nyomon. Az eseményt a Petőfi TV is sugározza.

 

* * *

Hivatalos filmelőzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=XSbSC0LLIMU

 

Sajtóképek letölthetőek:

http://mikedude.hu/lampagyujtogatok/?q=sajto

 

A főcímdal szöveges astroklipje:

https://www.youtube.com/watch?v=r7MBufO0fTk

 

Kapcsolódó