Főoldal > Weiner Sennyey Tibor költő, író, a DRÓT főszerkesztője

Weiner Sennyey Tibor költő, író, a DRÓT főszerkesztője

A mindennapi élet költészete, tíz részes sorozat a költő saját előadásában…

Weiner Sennyey Tibor költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Régóta meditál, több írást publikált a témában. Írt cikket Jung és a zen, Krúdy és a buddhizmus kapcsolatáról, esszét közölt egyik könyvében Borobodurról – a világ legnagyobb buddhista szentélyéről, amely Indonéziában, Jáva szigetén található.
A Buddha FM-en most több részben meghallgathatjátok a tíz napos vipassana meditációs elvonuláson szerzett tapasztalatait, belső lelki fejlődését, szellemi meglátásait, verseit, melyeket „A mindennapi élet költészete” címmel írt át kis könyvecskévé.
A könyv sehol nem jelent meg, szamizdatban terjed, és itt hangzik el először.
A költő külön kérése, hogy jelezzük a hallgatóknak, hogy a vipasszana meditációs technikáról bővebben a www.dhamma.org oldalon olvashatnak, ahol a tanfolyamokra is lehet jelentkezni.
Legyen minden lény békés, boldog és szabad!

A rádióban elhangzó sorozat meghallgatható itt: https://www.youtube.com/watch?v=fwPmcUSwMH0&list=PLF4cU-OkgZ9EXFZoYNSwt70DPDz4nkXOb&index=1

 

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek