Főoldal > A Dalai Láma részvétüzenete

A Dalai Láma részvétüzenete

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Január 22-én elhunyt Thich Nhat Hanh vietnámi zen mester, író, költő és békeaktivista.

Őszentsége a XIV. Dalai Láma hivatalos honlapján tette közzé részvétnyilvánítását jóbarátja távozása alkalmából.

A Dalai Láma részvétüzenete – kép – facebook-plum Village

Szomorúan értesültem arról, hogy barátom és szellemi testvérem, a tiszteletreméltó Thich Nhat Hanh elhunyt. Részvétemet fejezem ki követőinek Vietnámban és szerte a világon.

A vietnámi háborúval szembeni békés ellenállásával, Martin Luther King támogatásával, és mindenek előtt azzal, hogy elkötelezetten megosztotta másokkal, hogy a tudatosság és az együttérzés hogyan járul hozzá a belső békéhez, továbbá hogy a békés tudatot ápoló egyének hogyan járulnak hozzá az igazi világbékéhez, a tiszteletreméltó igazán tartalmas életet élt.

Semmi kétségem afelől, hogy a legjobb módja annak, hogy kifejezzük iránta érzett tiszteletünket az, ha folytatjuk a munkáját a világbéke előmozdítása érdekében.

A Dalai Láma
2022. január 22.

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

Kapcsolódó

Hírek

A Tan Kapuja Mandala Általános Iskola

A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2022 őszén – felmenő rendszerben, egy elsős osztállyal – általános iskolát indít Budapesten. Szeretettel várják a jelentkezőket! Itt olvashatók pedagógiai

Hírek

Koreai templom avatása Bódhgájában

Május 21-én adták át az indiai Bódhgájában az új koreai buddhista templomot a Bunhvangszát. Bódhgája India Bihár államában található zarándokváros és arról híres, hogy a