Főoldal > Dzongszár Rinpocse nyilvános tanításai júniusban – Online Dharma

Dzongszár Rinpocse nyilvános tanításai júniusban – Online Dharma

A Dzongszár Dzsamjang Khjence Rinpocse által alapított Siddhartha’s Intent alapítvány bejelentése szerint a rinpocse júniusban két online tanítást is ad. Június 10-én “Etika és értékrend a modern világban”,  június 11-én pedig “Az emberi kapcsolatok” címmel tart nyilvános előadást Szingapúrban. Mindkét eseményt közvetítik a világhálón, így az elérhető lesz mindenhol. 

Mindkét előadás viszonylag korai ébredést igényel, hiszen reggel 4 órakor kezdődik középeurópai idő szerint, de minden bizonnyal megérik a korán kelést.

A részvétel feltételeiért, regisztrációért és további részletekért a képekre kattintva lehet elérni a Siddhartha’s Intent honlapját:

Etika és értékrend a modern világban”

 

“Az emberi kapcsolatok”

 

A Siddhartha’s Intent alapítványt 1986-ban hozták létre, fő tevékenysége az oktatás és a kutatás. A szervezet több nemzetközi csoport hálózata, Dzongszár Khjence Rinpocse dharmatanítói munkájának legfőbb támogatója. Tanítások, előadások, elvonulások szervezése mellett szentiratok fordításával, szerkesztésével és terjesztésével foglalkozik világszerte. 

Dzongszár Dzsamjang Khjence Rinpocse bhutáni származású vadzsrajána mester, tulku, író, fotográfus és filmrendező. Minden tibeti hagyományvonal átadásának a birtokosa, de ő maga a hagyományok feletti, rimé szemléletet követi. Több szervezetet is alapított, a Siddhartha’s Intent mellett a másik jelentős alapítványa a Khyentse Foundation, ami a rinpocse projektjeinek az anyagi hátterét biztosítja. 

Legismertebb projektje a 84.000, ami a teljes tibeti kánon angol nyelvre való lefordítását tűzte ki célul. 

 

Forrás – Buddhistdoor

Siddhartha’s Intent/events – Ethics and Values in the Modern World

Siddhartha’s Intent/events – Human Relationships

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

 

 

Kapcsolódó

Műsorajánló

A Tan Kapuján túl – Beszélgetés Láng Balázzsal

„Idealista és realista konfliktust hordozok magamban, amely egyrészről mindig az égbe szeretett volna emelkedni a szabadság megtapasztalása érdekében, másrészről mindig elmerült a fizikai világ-működés, a

Hírek

Egy hetes Vészák ünnepség Ladakban

A  neves buddhista szellemi vezető és társadalmi elkötelezettségéről ismert szerzetes, a tiszteletreméltó Bhikkhu Szanghaszéna az India északi részén, Ladakban működő nonprofit szervezet, a Mahábódhi Nemzetközi