Főoldal > Penpa Cering Loszár üdvözlete

Penpa Cering Loszár üdvözlete

Február 21-én a tibeti időszámítás szerint is beléptünk a víz-nyúl évébe, ami a 2150. a tibetiek számára. Az Újév, a Loszár alkalmából a száműzetésben élő tibeti kormány, a Kasag szikjongja, azaz elnöke, Penpa Cering üdvözletét küldte az összes tibetinek Tibet határain belül és a száműzetésben egyaránt:

Penpa Cering, a Központi Tibeti Adminisztráció elnöke – CTA

“Őszentsége a Dalai Láma előtt tisztelegve, a tibeti naptár 2150. évében, amely egyben a víz-nyúl éve is, a 16. kabinet és a magam nevében boldog új évet kívánok minden tibetinek, Tibeten belül és kívül, ahogy új reményekkel az új évbe lépünk.

Természetesen, hogy ezt a reményt táplálhassuk, meg kell értenünk saját helyzetünket. Hogy máig túlélhettünk az elsősorban Őszentsége vezetésének, távlati elképzeléseinek köszönhető, annak a munkának amit Őszentsége a száműzetésbe vonulás 63 éve óta tett. Továbbá Őszentsége imára kulcsolt kézzel körbe járta az egész világot, ez az oka annak, hogy abban a helyzetben vagyunk ma, amiben. Ezért arra kérek minden tibetit, hogy részesítse elismerésben mindazt a szolgálatot amit Őszentsége nyújtott, kövesse Őszentsége útmutatásait, mert Ő az egész világ által tisztelt vezető.

Őszentsége több alkalommal is biztosított minket arról, hogy hosszú ideig kíván élni, de nem pusztán önmagáért, hanem az emberiség és különösen a tibetiek javára. Ezért tehát az, hogy a láma sokáig él-e vagy sem, az nagyban múlik a közte, és a tanítványai között meglévő kapcsolaton is. És nekünk, mint a tanítványainak, biztosnak kell lennünk abban, hogy követjük az útmutatásait, vezetői tevékenységét, megfontoljuk-e szavait és a gondolatait minden tevékenységével kapcsolatban, legyen szó a kínai-tibeti konfliktus megoldásáról, vagy akár a száműzetésben élő tibeti közösség jólétéről, ezt a két felelőséget a Központi Tibeti Adminisztrációra bízva. 

Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk Őszentsége a Dalai Láma szellemiségének, gondolkodásának, valamint az általa hosszú évek alatt kiadott iránymutatások követése mellett. Arra kérek minden más tibetit is, hogy hasonlóképp kövesse a fentieket, és akkor képesek leszünk elérni a célkitűzéseinket az összes tibeti erőfeszítéseinek köszönhetően, legyen szó akár a hétmillió tibetiről Tibet határain belül, vagy a százharmincezer száműzetésben élőről. 

Nekünk további felelőségünk is van, úgyhogy nem szabad elfelejtenünk, hogy ha összefogunk Tibet ügyéért, akkor biztosan elérjük kitűzött célunkat. 

Még egyszer Nagyon Boldog Újévet kívánok Önöknek, továbbá azt is, hogy minden álmunk és kívánságunk teljesüljön, hogy kerüljön el bennünket a betegség, hogy képesek legyünk a közösség szolgálatára.

Köszönöm, és Boldog Loszárt!”

 

Jonge Mingyur Rinpocse közössége, a Tergar, videócsatornáján egy Anyi Csöjing Drölma dallal köszöntötte az újévet:

 

Forrás – Központi Tibeti Adminisztráció

Youtube/Tergar Meditation Community

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó