Főoldal > Béke minden lépés – filmajánló

Béke minden lépés – filmajánló

Béke minden lépés – filmajánló

A néhány napja elhunyt vietnámi zen mester, Thich Nhat Hanh emlékére tették elérhetővé a Vimeo videómegosztón Gaetano Kazuo Maida dokumentumfilmjét melynek címe: Peace is every step – Béke minden lépés.

A film egy remek portré 1998-ból a mesterről, fiatalságáról, szerzetessé válásáról és életútjáról. Az alkotás tengelyében azonban a vietnámi háború, annak emléke és feldolgozása áll. Tanúi lehetünkhogyan dolgozik elvonuláson amerikai veteránokkal, interjúkat is láthatunk velük, valamint értékes archív felvételeket.

Szó esik még az elkötelezett buddhizmusról és annak társadalmi felelőségéről, környezetvédelemről, a Plum Village kolostor megalapításáról.

A dokumentumfilm csak január 31-ig látható! Angol nyelvű, a képre kattintva megtekinthető:

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Online kurzus a tudat természetéről

“Illuminating the Mind” címmel tart online kurzust a The Wisdom Academy és a Mind and Life Institute október 27. és december 15-e között. “A tudat

Műsorajánló

Ácsán Dzsajaszáró: Áramló nyugalom

Ácsán Dzsajaszáró az általa 20 éven át írt könyvről, Ácsán Cshá hivatalos életrajzáról mesél Fordította: Balogi Virág, elmondta: Kövesdi László Tiszteletreméltó Ácsán Cshá (Phrá Bódhijána