Főoldal > Béke minden lépés – filmajánló

Béke minden lépés – filmajánló

Béke minden lépés – filmajánló

A néhány napja elhunyt vietnámi zen mester, Thich Nhat Hanh emlékére tették elérhetővé a Vimeo videómegosztón Gaetano Kazuo Maida dokumentumfilmjét melynek címe: Peace is every step – Béke minden lépés.

A film egy remek portré 1998-ból a mesterről, fiatalságáról, szerzetessé válásáról és életútjáról. Az alkotás tengelyében azonban a vietnámi háború, annak emléke és feldolgozása áll. Tanúi lehetünkhogyan dolgozik elvonuláson amerikai veteránokkal, interjúkat is láthatunk velük, valamint értékes archív felvételeket.

Szó esik még az elkötelezett buddhizmusról és annak társadalmi felelőségéről, környezetvédelemről, a Plum Village kolostor megalapításáról.

A dokumentumfilm csak január 31-ig látható! Angol nyelvű, a képre kattintva megtekinthető:

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a