Főoldal > Tibeti fordító- és tolmácstanfolyam a Himalájában

Tibeti fordító- és tolmácstanfolyam a Himalájában

A Lotsawa Rinchen Zangpo Translator Program (LRZTP-8) lehetőséget kínál 20 diáknak a világ minden tájáról, hogy egy két éves kurzus keretein belül elsajátítsa a tibeti buddhista szakfordítás és tolmácsolás alapjait. A tanfolyam 2018 márciusában kezdődik Dharamszalában.

Jelenkezés és további információ a program honlapján található.

 

A jelentkezőknek magabiztos angol nyelvtudással kell rendelkezniük, a tibeti nyelv ismerete nem feltétel. Előny a talpraesett hozzáállás; a kurzuson a diákok ismeretszerzési készsége nagy szerepet kap. Egy átlagos nap délelőtt csoportos órákkal, délután pedig hallott szövegértési gyakorlatokkal és személyes konzultációval telik. A program 10 modulra oszlik, melyek sikeres teljesítése után a diák diplomát kap. Ezután a legjobb tanulóknak lehetőségük van a két hónapos tolmácsképzésen részt venni.

A kurzus tanítói Geshe Tenzin Wangdak, Anchelika, valamint Filip Majkowski. Mellettük anyanyelvi tanársegédek vállalják a diákok egyéni tanítását.

A regisztrációs díj 400 USA Dollár, a tanfolyam teljes díja pedig 8,000 Dollár. A díjban nincs benne a lakhatás, ezt a diákoknak maguknak kell intézniük. Természetesen az LRZTP szervezői mindenben próbálnak segíteni.


Forrás: LRZTP
Készítette: Harlam Bálint

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek