Főoldal > Könyvajánló – Kalu Rinpocse – A RAGYOGÓ TUDAT

Könyvajánló – Kalu Rinpocse – A RAGYOGÓ TUDAT

Kiadó: Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség

Szerző: Kalu Rinpocse

Megszámlálhatatlan lényt érintett meg Kjabdzse Kalu Rinpocse jósága, egyszerűsége, tanításainak mélysége, valamint képessége arra, hogy tanítványait elvezesse a beteljesítésig. A tiszta szerzetesi fegyelmen nyugvó végső megvalósítást elért nagyszerű mester volt, emberbarát és tantra gyakorló. Fáradhatatlanul tanította a dharmát általánosságban, azon belül is különösen a Karma Kagyü és a Sangpa Kagyü vonalak tanításait. Áldásos munkájának, szerteágazó tevékenységének köszönhetően a buddhizmus széles körben elterjedt a nyugati világban. Tanításaiból egy három kötetből álló sorozatot adunk közre, melynek első kötetét tartja most a kezében a kedves olvasó

A ragyogó tudat Kalu Rinpocse tanításainak mélységes lényegét tartalmazza a tudat természetének megismeréséről, a létkörben való vándorlás állapotairól, a köztes létről és mindarról, ami nagy hasznunkra válhat a saját magunk és az összes lény megszabadulásának eléréséért folytatott munkánk során. Ösztönzést kapunk ahhoz, hogy jól használjuk fel ezt az életünket azáltal, hogy ettől a szent pillanattól kezdve, hátralevő időnkben szorgalmas gyakorlással felragyogtatjuk a dharmát, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Nap sugarai áttörnek a felhőkön.

Őszentsége a Dalai Láma előszavával.

A tanítások e gyűjteménye Láma Denis Töndrup vezetésével készült.

Megvásárolható a tari ajándékboltban, Budapesten, a Karmapa Házban,  és interneten keresztül is rendelhető a dharmakonyvek.hu webshopon keresztül.


 

Kapcsolódó