Főoldal > Megújult külsővel jelentkezik a Buddha Ujja – ajánló

Megújult külsővel jelentkezik a Buddha Ujja – ajánló

Új, egyszerűbb, letisztultabb megjelenést kapott a Buddha Ujja honlap, a théraváda buddhizmus szentiratainak, szuttáinak és egyéb írásoknak talán a legnagyobb magyar nyelvű gyűjteménye. A pár éve szunyókáló honlap most újra felébredt, a korábbi írások mellett páli és angol nyelvű szótárt is kapott és a szerkesztők szándékai szerint hamarosan újabb tartalmakkal fog bővülni. 

    A gyűjteményt 2008. elején kezdte szerkeszteni egy „lelkes és szorgalmas csapat” és 2012-ben újult meg először. Jelen állapotában 55 magyar nyelvű esszét, könyvet és könyvrészletet, valamint 436 szuttát olvashatunk a honlapon. Vekerdi József, Pressing Lajos, Fórizs László, Porosz Tibor és Farkas Pál munkái mellett egy páli fordítói csoport és sok lelkes önkéntes fordításaival találkozhatunk. 

    Reméljük, hogy a formai megújulást hamarosan tartalmi bővülés is követi. Kíváncsian várjuk új szutták és más írások magyar nyelvű fordításait.

A honlap

Újra Megújuló Felfedezés

A tartalomfrissítésekről értesítéseket kaphatunk, ha feliratkozunk a Buddha Ujja hírlevelére

Kapcsolódó

Műsorajánló

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel

Életút interjú Pető Tóth Károly költővel arról, hogy miként lesz valaki költő egy költőtárs javaslatára vagy koan író egy zen koan olvasásától. Beleshetünk kissé az