Főoldal > Megújult külsővel jelentkezik a Buddha Ujja – ajánló

Megújult külsővel jelentkezik a Buddha Ujja – ajánló

Új, egyszerűbb, letisztultabb megjelenést kapott a Buddha Ujja honlap, a théraváda buddhizmus szentiratainak, szuttáinak és egyéb írásoknak talán a legnagyobb magyar nyelvű gyűjteménye. A pár éve szunyókáló honlap most újra felébredt, a korábbi írások mellett páli és angol nyelvű szótárt is kapott és a szerkesztők szándékai szerint hamarosan újabb tartalmakkal fog bővülni. 

    A gyűjteményt 2008. elején kezdte szerkeszteni egy „lelkes és szorgalmas csapat” és 2012-ben újult meg először. Jelen állapotában 55 magyar nyelvű esszét, könyvet és könyvrészletet, valamint 436 szuttát olvashatunk a honlapon. Vekerdi József, Pressing Lajos, Fórizs László, Porosz Tibor és Farkas Pál munkái mellett egy páli fordítói csoport és sok lelkes önkéntes fordításaival találkozhatunk. 

    Reméljük, hogy a formai megújulást hamarosan tartalmi bővülés is követi. Kíváncsian várjuk új szutták és más írások magyar nyelvű fordításait.

A honlap

Újra Megújuló Felfedezés

A tartalomfrissítésekről értesítéseket kaphatunk, ha feliratkozunk a Buddha Ujja hírlevelére

Kapcsolódó

Hírek

Tenzin Wangyal Rinpocse Budapesten

“Az 5 elem gyógyító gyakorlata” címmel tart elvonulást Budapesten, a Bara Hotelben, Geshe Tenzin Wangyal Ripocse szeptember 2-4-e között. Az eseményt a Ligmincha Magyarország szervezi.

Hírek

Elvonulás a Satipatthana Sutta jegyében

A théraváda erdei hagyomány gyakorlatát követő hétvégi elvonulást szervez a Soproni Théraváda Buddhista Közösség, a Soproni Tusita Buddhista Meditációs Központban. Az elvonulás 2022. augusztus 12. péntek