Főoldal > Philip K. Dickről Farkas Attila Márton és Veres Károly beszélget

Philip K. Dickről Farkas Attila Márton és Veres Károly beszélget

Philip K. Dick nevét régen csak a hard-core sci-fi-rajongók szűk köre ismerte. De csak ha a novelláiból készült filmeket említjük, mint például a Szárnyas fejvadász, az Ember a fellegvárban, az Emlékmás, a Különvélemény, a Felejtés bére, vagy a szemléletét tükröző Truman-show, Vanília égbolt, John Malkovich menet, Pi, Donnie Darko, 12 majom, akkor hamar beláthatjuk, hogy mára korunk egyik legnagyobb hatású írójának számít. 

A régmúltban misztikusnak nevezték volna, a 20. században sokáig ponyvaírónak titulálták, de a fenti filmek hatására manapság az irodalomtudomány, és szerencsére az olvasók egyre nagyobb köre fedezi fel.

 
Magát „fikcionalizáló filozófusnak” tartotta és nem regényírónak, könyveiből átsüt a buddhizmustól sem távol álló gondolat, hogy a saját realitásunkat és racionalitásunkat meg kell kérdőjelezni és érdemes vizsgálni, mert – mint minden összetett dolog – nem állandóak, hanem előbb-utóbb megváltoznak, szétesnek.

 

Miért ilyen nagy hatásúak a művei? Halála után 35 évvel miért nő a népszerűsége? Miért fedezte fel Hollywood és miért érdekes egy buddhistának olvasnia? Megtudhatják Farkas Attila Márton, Veres Károly és Harlam Bálint beszélgetéséből.

Az adás időpontjai: 2017. SZEPTEMBER 20., SZERDA 08:30; csütörtök 11:30, péntek 14:30, szombat 16:30, hétfő…., kedd ….
 

Kapcsolódó