Főoldal > Elérhető a Thich Nhat Hanhról szóló legújabb dokumentumfilm

Elérhető a Thich Nhat Hanhról szóló legújabb dokumentumfilm

Elérhetővé vált az általunk is már korábban ajánlott dokumentumfilm, az “I Have Arrived, I Am Home – Megérkeztem, itthon vagyok”. 

A film a felejthetetlen zen mester, költő, író és békeaktivista, az elkötelezett buddhizmus szellemi megalapozója, Thich Nhat Hanh életének utolsó időszakát valamint a halálát követő gyászszertartást mutatja be. 

Thich Nhat Hanh pont egy éve, 2022. január 22-én hunyt el. A világ minden táján található közösségei szertartásokkal emlékeztek a mesterre. A megemlékezéssorozat része a Plum Village közösség Youtube-csatornáján közzétett dokumentumfilm is:

 

Forrás – Youtube/Plum Village

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.