Blog

,,Abból a szempontból abszolút optimista vagyok, hogy a valóság ki fogja kényszeríteni a szembenézést. Nem fogjuk megúszni félrenézéssel."

Ácsán Szucsittó tart online elvonulást a nemzetközi közösségnek december 15-20. között, amit az angliai Csittavivéka Buddhista Kolostorból közvetítenek élőben a Zoom alkalmazás segítségével.

Dusza Erikával beszélgetünk három éves elvonulásáról, az elvonulás alatt írt naplójáról és arról, mi történt vele az elvonulás után...

Franz Alt interjúja a Dalai Lámával |2020. november 24. 

"... maga a történeti Buddha is kijelentette, hogy egy férfi és egy nő felébredése között nincs különbség. A valóság túl van a kettősségeken. Az abszolút igazság az az, hogy végső soron nincs különbség ott, ahol a valóság van. A relatív igazság pedig az, hogy különbség van a káprázatainkban. ...ennek mégiscsak van jelentősége a spirituális gyakorlás szempontjából, hogy ugyan a végeredmény az azonos – legalábbis nem kettős, nem különböző, túl van a férfin és a nőn, – viszont az oda vezető utat mégiscsak férfiakként és nőkként tudjuk végigjárni, mert ott még nem vagyunk végső szinten..."

A megváltozott körülményekhez alkalmazkodva most főleg interneten keresztül vesszük fel a riportjainkat. Hangoskönyveket, rádiójátékot készítünk, tanítóbeszédeket fordítunk és olvasunk fel, új pályázatot írtunk ki. Dolgozunk azon, hogy...