Blog

Nézőpont, nézet, prekoncepció, kondícionáltság, meggyőződés, igazság, kételkedés, tapasztalás, szenvedélyes szubjektív bensőségesség, objektív bizonytalanság, összeomlás, üresség, fogalomalkotás, végtelen kombinatorika, meghaladás, hit, intuíció, gyakorlat, tudatosság, döntés, törekvés, szabadság.
 

Karma Tanpai Gyalchen Mester tanítást és beavatást ad Magyarországon, Budapesten és Győrben

Művészek és a buddhizmus sorozatunkban Tóth Szabolcs szitárművésszel Bende Zsuzsanna beszélget. Szabi, akinek „A szitárja valóban dalol! A játékából sugárzik a kreativitás és a jókedv” (Dr. Veer Bhadra Mishra, a Sankat Mochan Zenei Fesztivál igazgatója),  a világhírű Pandit Rajeev Janardan magántanítványa. Az Allahabadi Zeneakadémia a “Sangeet Prabhakar”, azaz a Klasszikus Zene Napja címmel tüntette ki. Szabi fellép a BuddhaFM rádió 5.

Ki a világ legnagyobb védelmezője? Hogyan védjük meg magunkat? Mitől? Kitől? Miért van egyáltalán szükségünk védelemre? Ezt a kérdést meg kell értenünk, a Nagy Tanításon keresztül.

Ácsán Arija Sri lanka-i születésű, felszentelt szerzetes théraváda és mahajána vonalon egyaránt. Képzett asztrológus és jártas az ajurvédikus tudományokban. Több nemzetközi buddhista szervezet alapítója. 2000-ben Őszentsége, a XIV. Dalai Láma mellett is énekelt mantrákat. 26 országban járt már és több templomban volt apát.

"Mivel azonban világunk egyetlen, – egymástól  kölcsönösen függő – globális rendbe van ágyazva, meg kell vizsgálnunk, hogy ez az ok-okozati folyamat hogyan működik kollektív szinten, majd e vizsgálat alapján meg kell határoznunk, milyen változásokat kell végrehajtanunk társadalmunkban, politikai intézményeinkben és globális stratégiánkban, hogy – egy nemzetközi közösségként – elkerüljük a ránk váró csapást."

Többek között a spirituális úttervezés lehetőségeiről és módjairól, a jóga és a meditáció régen és ma bejárható útjáról, kiindulópontról és szellemi célokról, folytatásról és újrakezdésről, a spirituális úton járó szülők feladatairól kérdeztük Mireisz Lászlót, A Tan Kapuja Buddhista Egyház vezetőjét.

Az adás időpontja: 2019 augusztus 12., 07:00; kedd 10:00; szerda 13:00; csütörtök 16:00; péntek 20:00; szombat 07:00; vasárnap 20:00