Blog

A téli napforduló napján, december 22-én Kovács Gábor, "Svéd", a Főiskola óraadó tanára, a Szimbólumrendszerek témakör előadója, A Javas közösség oszlopos tagja és alapítója, testvérünk a Dharmában a köztes létbe távozott. 
Búcsúszertartására 2020 januárjában került sor. Emlékműsorában először Barna Gáborral, majd Mireisz Lászlóval beszélgettünk róla, asztrológiáról, halálról, köztes létről, a halál elfogadásáról... A megemlékezések után pedig a búcsúszertartást hallgathatják meg, melyet Cser Zoltán, Mireisz László és Laár András vezetett.

Vipassana meditáció pontosan - 10 alkalmas kezdő tanfolyam

Előadások, gyakorlati útmutató és vezetett meditációk, ülő-, álló- és járó meditációval David R. Hawkins, Mahasi Sayadaw, Sayadaw U Pandita és Ven. Dhammasami útmutatásai alapján.

Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével.

...meseországról, avagy Bhutánról Némethy András utazóval, ahogyan ő látta...

2020 január 11-én magyar idő szerint 16 órától, 2020 január 12. magyar idő szerint 16 óráig a Ligmincha folyamatos online mantrarecitálást, mantragyűjtést szervez Őeminenciája Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocsének 95. születésnapja alkalmából.

Nagyon fontos, hogy megfigyeljük és megismerjük az egyéni élet minden vonatkozását, azt, hogy hogyan születünk, hogyan működünk, hogyan élünk....