Főoldal > Ima a világbékéért: Jonge Mingyur Rinpocse üzenete

Ima a világbékéért: Jonge Mingyur Rinpocse üzenete

Az elmúlt héten számos vallási vezető fejezte ki aggodalmát az Ukrajnában kialakult háború miatt, így a Őszentsége a Dalai Láma és Őszentsége Drikungpa Csecang Rinpocse is. 

Most a jól ismert meditációs mester, Mingyur Rinpocse imára hívó üzenetét továbbítjuk:

Ima a világbékéért: Jonge Mingyur Rinpocse üzenete

Mingyur Rinpocse – facebook

“Drága barátaim, meditátor társaim!

A világ és az érző lények szenvedése nem ismer határokat. Sokatoknak még mindig a világjárvány ma is tartó valóságának kihívásaival kell szembenéznie és most, ezt a küzdelmet fokozza az aminek tanúi vagyunk, és sokat közületek talán közvetlenül is érint, az Ukrajnában zajló háború. Sok tanítványom van úgy Ukrajnában, mint Oroszországban és tudom, hogy ők most komoly bajban vannak. Ez a gyötrelem világszerte visszhangzik.

Válaszul minderre a szenvedésre mi itt, Öszel Lingben, napi púdzsákat tartunk imádkozva a konfliktus gyors megoldásáért és a világbékéért. Imádkozunk az ukránokért és az oroszokért, Európáért és a világért egyaránt. Hatalmas együttérzéssel és bölcsességgel kell megnyitnunk a szívünket erre a szenvedésre, emlékezteteve magunkat alapvető jóságunkra, egymásra utaltságunkra és összekapcsoltságunkra. A világ minden részének, az emberi test különböző részeihez hasonlóan, összhangban kell működnie hogy tartós békét teremthessen. A bölcsesség azt mondja nekünk, hogy tegyük félre az elkülönülés minden gondolatát, a polarizáció minden formáját, és egyesüljünk szeretetben és együttérzésben, hogy támogassuk egymást imával, meditációval, és mindennel ami egyénileg és közösségileg lehetséges, hogy véget vessünk ennek a konfliktusnak. Azt kérem tőletek hogy nyitott szívvel tegyétek ezt és ne fordítsatok hátat a szenvedésnek.”

 

Forrás – Mingyur Rinpocse Facebook oldala

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó