Főoldal > Tankönyvsegély a tibeti szerzetesnők számára

Tankönyvsegély a tibeti szerzetesnők számára

A Tibeti Szerzetesnői Projekt (Tibetan Nuns Project – TNP), az Egyesült Államokban bejegyzett, Seattle-ban és az indiai Himácsal Prades államban működő jótékonysági szervezet adománygyűjtő felhívást tett közzé. Mostani projektjük célja, hogy természettudományi, matematikai és angol nyelvi tankönyveket gyűjtsenek a védnökségük alatt álló buddhista szerzetesnői kolostorokban élő tanulóknak, és ha lehet minnél gyorsabban. 

“Az új tanév nem sokkal február 10-e után kezdődik, és a tibeti buddhista apácáknak sürgősen szükségük lenne tankönyvekre.” – áll a jótékonysági szervezet közleményében. “Három kolostor már elküldte a Collins Indiától megvásárolni kívánt könyvek listáját. Jelenleg várjuk a tankönyvigényléseket a többi négy, általunk támogatott kolostortól, valamint a Shugszep női kolostor számára küldendő mesekönyvek listáját.”

A három szerzetesnői kolostor, amelyik már jelezte az igényeit, a következők: Shungszep Szerzetesnői Kolostor és Intézet, a Geden Csöling, a legrégebbi női kolostor Dharamszalában 200 szerztetesnővel valamint a Dölma Ling, ami 250 szerzetesnőnek ad otthont. 

A TNP hozzátette: “Az eddigi kolostorok 1005 angol nyelvű tankönyvet kért 550 szerzetesnője számára.” A Shungszep kolostor matematikai, természettudományos, angol nyelvtan és fogalmazás könyveket szeretne beszerezni. 

“A kolostorunk legutóbbi nagy könyvbeszerzése már évekkel ezelőtt volt, és az akkor szerzett könyveket annyira megkedvelték, hogy mára szétesőben vannak. a Shungszep kolostornak 369 tankönyvre van szüksége, amelyeknek az ára 2109 dollár.”

A TNP arról is beszámolt, hogy a Geden Csöling apátja nagyon szeretné, ha a szerzetesnők matematikát is tanulnának, de a kolostoruknak nincsenek erre alkalmas tankönyvei. 

“Segítséget kértek a tankönyvek megvásárlásához, hogy a tanárok ötleteket és gyakorlati példákat meríthessenek belőlük az óráikon. A Geden Csöling 362 tankönyvet szeretne 1864 dollár értékben.”

A Dölma Ling tanárai a magasabb évfolyamaik számára kértek tankönyveket, amelyek korábban nem voltak elérhetőek, valamint nyelvtankönyveket és munkafüzeteket. 

“A Dölma Ling eddig 274 tankönyvet kért, amelyek költsége 1680 dollár.” – közölte a TNP.

“Egyetlen könyv életek százait változtathatja meg. A tankönyvek gondosan kifejtett, szervezett munkaegységeket biztosítanak minden egyes leckében. Az illusztrációknak köszönhetően a diákok képet alkothatnak és vizualizálni tudják a fogalmakat.” – zárta a jótékonysági szervezet. “Az igények teljes összege 5563 dollár. Így egy tankönyv átlagos ára 5-6 dollár között van, így már az is csodáalatos lenne, ha egy könyv megvásárlásában segíteni tudna.”

A Tibeti Szerzetesnők Projekt oktatással és humanitárius segítségnyújtással segíti a Tibetből és India himalájai régiójából származó menekült szerzetesnőket. A szervezet több száz szerzetesnőt támogat valamennyi tibeti buddhista vonalból és a hét szerzetesnői kolostorból. 

A Szerzetesnői Projekt (TNP) számára adományokat felajánlani ide, vagy bármelyik képre kattintva lehet!

A témához kapcsolódó korábbi cikkeink:

A Tibeti Szerzetesnői Projekt szálláshelyeket épít a gesemák számára

Tíz újabb gesemát avattak Bódhgájában

Őszentsége különleges meghallgatáson fogadta a gesemákat

Gesema vizsgák tibeti szerzetesnőknek

 

Forrás – Buddhisdoor

Tibetan Nuns Project

YouTube/Tibetan Nuns

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó