Hírek

A Man Booker-díjat minden évben a legjobb angol nyelvű szépirodalmi műnek ítélik oda; a győzelem nemzetközi elismeréssel és sikerrel jár. Idén az amerikai George Saunders “Lincoln a Bardóban” című könyve kapta az elismerést.

 

Karen Maezen Miller írása a köztünk lévő falak lebontásának és az együttérzés fontosságáról.

Tiszteletreméltó Pomnyun Szünyim a Dzsungto Társaság alapító zen mestere. Nem csak buddhista szerzetes, hanem aktivista is, aki számos mozgalomnak segít a környezettudatosság növelésében, az emberi jogokért és a világbékéért való munkában, az éhínség, járványok és analfabetizmus felszámolásában.

2017. október 11-én, szerdán ünnepli Thich Nhat Hanh a 91. születésnapját, vagy ahogyan ő szokta hívni: a folytatásnapját! Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy milyen ajándékot adhatunk egy zen mesternek? Egy olyan embernek, aki már birtokolja a boldogság valamennyi forrását? Mi jelentene sokat neki?

 

A tibeti mozgalom válaszúthoz ért, ahol növekvő kínai elnyomással és csökkenő nemzetközi támogatással néznek szembe. Ha a nemzetközi közösség továbbra is szemet húny az egyik utolsó erőszakmentes ellenállási mozgalom gyötrelmei felett, annak olyan következményei lesznek, melyek messze túlnyúlnak a Tibeti-fennsíkon.

A természet évszázadokkal ezelőtt visszafoglalta egy zen buddhista templom területét, és természeti csodává alakította. Most bársonyos mohából kialakult puha zöld szőnyeg borítja ezt a kivételes kertet Japánban.