Hírek

John Tarrant eloszlatja a zen kóanokat övező misztikumot. A kóan paradox, költői, és tökéletesen egyéni műfaj. De az élet is.

Az Obon az egyik legfontosabb japán hagyomány. A japánok úgy hiszik, őseik lelkei visszatérnek az otthonukba, hogy a család Obon idején újra találkozzon. Ezért ez egy fontos családi ünnep, ilyenkor sokan utaznak haza szülővárosukba.

Michael Stone buddhista tanító Magyarországon nem volt túl ismert, de Kanadában és az Egyesült Államokban sokak életére volt hatással.  A közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hivatalos oldaláról származik a következő közlemény.

A Dalai Láma szerint, amikor egy tanító a buddhista etikával nem összeegyeztethető dolgot tesz, vagy tanít, a tanulóknak nyilvánosságra kell hozniuk a kihágásokat.

Jade Meunier nem is olyan rég még egy kolostorban élt borotvált fejjel, szerzetesi csuhában. Most kereskedelmi és adminisztrációs területen szerzett diplomát; kisboltot akar nyitni vidéken.

Van egy világtól elzárt buddhista kolostor, amely 500 szerzetesnőnek és 100 szerzetesnek ad otthont az aprócska tibeti faluban, Szer Gegyoban. Minden év hatodik és hetedik holdhónapja közt itt gyűlnek össze Tibet nomád törzsei, hogy hat héten át imádkozzanak, és ezzel megidézzék a mennyországot a földön.