Hírek

A Microsoft alapítója Miért szerettem meg a meditációt című blogbejegyzésében arról ír, hogy az egyre népszerűbb Headspace alkalmazás miként lehet hasznos eszköz azok számára, akik szkeptikusan állnak a spirituális irányzatokhoz, de mégis szeretnének jobban összpontosítani és tudatosabban élni a mindennapjaikat.

December 2. és 14. között tartják meg Katowiczében az ENSZ 24. klímaváltozással foglalkozó konferenciáját (COP24). A Dalai Láma levélben üzent a konferencia résztvevőinek, melyben mielőbbi, országokon átívelő összefogást sürget. A konferencia fő célja a 2015-ös Párizsi Klímaegyezmény gyakorlati megvalósításának rögzítése.

A Tibetan Nuns Project (Összefogás a tibeti apácákért) 2017. október 30-án ünnepelte megalapításának 30. évfordulóját. Hála a támogatóiknak, mára több, mint 700 apácát támogatnak 8 indiai kolostorban.

Raghu Rai fényképész most megjelent könyvében azokat a fotókat mutatja be, amiket évtizedek óta készít Tibet spirituális vezetőjéről. A képekből betekintést nyerhetünk a világ egyik legfontosabb politikai és vallási személyiségének hétköznapjaiba, ahogy azt eddig csak a hozzá legközelebb állók láthatták.

Talán nem ez a legnépszerűbb turistacélpont Pakisztánban, de hetente több száz érdeklődő keresi fel a Shah Allah Ditta melletti barlangokat, amik azonban szemmel láthatólag azonnali értékmegőrzésre és felújításra szorulnak.

Lodi Gyalcen Gyari a Dalai Láma küldöttjeként évtizedekig tárgyalt a kínai kormánnyal Tibet helyzetéről. A múlt héten, San Franciscó-i otthonában érte a halál.