Hírek

Januárban a Japán Alapítvány jóvoltából ismét hazánkba látogat Tadzsima Tadasi sakuhacsiművész, hogy barátaival ízelítőt adjon a tradicionális és a kortárs japán zenéből.

Az ingyenes app híreket, videókat és képeket közöl, valamint információkat a Dalai Láma külföldi útjairól. Rendszeres, élőben közvetített tanításait is nézhetjük rajta.

A legendás Tina Turner többek között “Nepál rocksztár apácája”, Ani Choying Drolma mellett szerepel az Awakening Beyond című albumon.

A 2018-as év első napjának reggelén eldőlt, ki a Menri Kolostor 34. Tróntartója. A Menri kolostor vezetőjét, és egyúttal a Jungdrung Bön hagyomány főméltóságát egy több napon át tartó, hagyományos szertartás során választották ki.

Az újévi fogadalmak legtöbbször a jó és rossz szokásainkról szólnak. Most a jó szokások felvételéhez kapunk útmutatót. Legyen az meditáció, jóga, vagy a kedvenc kreatív elfoglaltságunk, sokkal jobban fog menni, ha minden nap gyakoroljuk. Íme Anne Cushman hat lépéses programja a szokás megszilárdítására.

Az angol származású burmai szerzetesnő, Sayalay Anuttara idén is ellátogat hazánkba, hogy részesülhessünk a tanításából. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is az Aranytíz ad otthont az előadásnak, melynek közös meditáció is része lesz. A szervezést és a tolmácsolást Gánti Bence vállalta magára.