Hírek

Az AFP hírügynökség arról tudósít, hogy Bangkokban egy frissen nyílt, bizarr „haláltudatosság” kávézó borzolja a kedélyeket, melynek célja, hogy a sajátos, temetés-tematikájú berendezés által a vendégek szembenézhessenek saját halandóságukkal, és akár koporsóba is fekhessenek.

Tiszteletreméltó Dhammánanda, az első felavatott théraváda bhikkhuní azt mondja, a Buddha volt az első feminista, mert egyenlő jogokat adott nőknek és férfiaknak. A Buddha Szanghájába nemtől vagy a nemzetiségtől függetlenül bárki tartozhatott, és mindenki számára nyitott a megvilágosodás lehetősége.

Hogyan egyeztetik össze a tibetiek a húsevést és a buddhista tanítások együttérző szemléletét? Egy új kötet, mely friss szempontokból vizsgálja meg a kérdést.

Március 19. és 25. között hét magyar nagyváros gyönyörködhetett a különleges cirkuszi produkcióban, ami a "Shaolin szerzetesek misztikus titka" nevet viseli.

Bódh-Gajában, a 35. Kagyü Monlam Csenmón a vallási vezető a közösségének megosztottságáról és saját küzdelmeiről is beszélt a hallgatóságnak.

A tibeti imazászlók nem pusztán vallási szimbólumok, hanem a békét, együttérzést, erőt és bölcsességet hirdetik és erősítik, és sokfelé lengenek a Himalája égbe nyúló hegycsúcsain - írja a walhlhuetter.net.